Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις για το στεγαστικό

 Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις για το στεγαστικό

Το ζήτημα της στέγης και την προστασία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων έχει ψηλά στην ατζέντα του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με νέο σποτ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτει το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στεγαστικής Πολιτικής ώστε να εξασφαλιστεί το καθολικό δικαίωμα στη κατοικία, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και τις νέες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εστιάζει στην απόλυτη ανάγκη προστασίας της Α’ Κατοικίας και την αποτροπή των πλειστηριασμών.

Παρουσιάζει επίσης το πρόγραμμα «με το κλειδί στο χέρι» προκειμένου να επισκευάζονται ή να διατίθενται 25.000 πράσινες κατοικίες ετησίως έως το 2030 προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει στο 75,4% της ιδιοκατοίκησης του 2019.

Στις προτάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτάσσει τη δημιουργία «υφυπουργείου στέγης» και την επανασύσταση του οργανισμού εργατικής κατοικίας.

Το πρόγραμμα «Στέγαση για όλους» και «Cost Rental» μια νέα μορφή δημόσιας στέγασης στην Ελλάδα που απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται πάνω από τα εισοδηματικά όρια για κοινωνική στέγη και αντιμετωπίζουν υψηλά ενοίκια αλλά δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

Στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη στέγη προβλέπεται και η επιδότηση ενοικίου για νέους νέες και νέα ζευγάρια 140/ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και 350ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δυο παιδιά.

Στο σποτ περιλαμβάνεται και η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εξάλειψη της αστεγίας του δρόμου ως το 2030 με βάσει τις δεσμεύσεις του 19ου στόχου του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων και τη διακήρυξη της Λισαβόνας.

Σχετικά Άρθρα