Κικίλιας: Η απάντηση του υπουργού στο βίντεο που φέρεται να προσβάλει πυροσβέστες

 Κικίλιας: Η απάντηση του υπουργού στο βίντεο που φέρεται να προσβάλει πυροσβέστες

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πριν από λίγες μέρες μίλησε σε σύσκεψη παραγόντων της Πυροσβεστικής, του υπουργείου του και αρμοδίων υπηρεσιών.

Κάποια στιγμή απευθυνόμενος στην ηγεσία της Πυροσβεστικής τους αποκάλεσε «γκρίζους γραφειοκράτες» και «αδιάφορους».

Ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλία του ζήτησε τη… συναίνεση των παρευρισκομένων σε αυτά που έλεγε λέγοντας χαρακτηριστικά: «οκέι; οκέι;» σε υψηλούς τόνους.

Η αντίδραση του Βασίλη Κικίλια

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια προκάλεσε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης για την πυροπροστασία μίλησε με σκαιό τρόπο στους παριστάμενους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

Τη στιγμή που βιντεοσκοπήθηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα ο υπουργός εξηγούσε ότι το Επιτελείο της Πυροσβεστικής πιέστηκε πολύ, προκειμένου να δημοσιευθούν εγκαίρως οι διατάξεις σχετικά με την αύξηση των διοικητικών προστίμων και των ποινών για τους εμπρησμούς. Ουσιαστικά τους αναφέρει ως «γραφειοκράτες» με την έννοια ότι αναγκάστηκαν να έρθουν αντιμέτωποι με δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να βγουν εγκαίρως οι διατάξεις.

«Η μονταζιέρα των απελπισμένων «Λουδοβίκων» Κασσελάκη – Πολάκη και η πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας στην ανάρτησή του.

Τα σωματεία των πυροσβεστών και πυροπροστασίας θα διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Πολιτικής  Προστασίας  την Τετάρτη (5/6/24) διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο σώμα.

Σχετικά Άρθρα