Conference League/ Ξαφνικό θέμα με μπλε εισιτήρια-Οδηγός με όλα τα μέτρα- Έρημη πόλη η Φιλαδέλφεια

 Conference  League/ Ξαφνικό θέμα  με μπλε εισιτήρια-Οδηγός με όλα τα μέτρα- Έρημη πόλη η Φιλαδέλφεια

Τα σχολεία έχουν κλείσει, τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους, δρόμοι έχουν αποκλειστεί, και οι κάτοικοι της περιοχής μετακινούνται με ειδικές διαπιστεύσεις. Πάνω από την Αθήνα πετάει ελικόπτερο και drones της αστυνομίας για την επιτήρηση της κατάστασης. Η «Νέα Φιλαδέλφεια» δεν θυμίζει σε τίποτα την γεμάτη ζωή πόλη που έχουμε συνηθίσει. Όλα όμως δείχνουν να κινούνται σύμφωνα με το πλάνο των αρμόδιων φορέων για τον τελικό του Conference League

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περισσότεροι από 5.000 Αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, θα βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ για την τήρηση των μέτρων συνδράμουν και στελέχη της Κρατικής Ασφαλείας, της Αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία 5 ζωνών ελέγχου, 5 δακτυλίων περιμετρικά του γηπέδου, από τις οποίες θα περνούν μόνο όσοι έχουν εισιτήριο για τον αγώνα, διαπίστευση της UEFA η ειδική διαπίστευση μόνιμου κατοίκου.

Πρώτο στοίχημα της ΕΛΑΣ: Η ασφαλής μετακίνηση των οπαδών

Η πιο κρίσιμη φάση της μετακίνησης των οπαδών θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα. Το τελευταίο δρομολόγιο του Ηλεκτρικού θα πραγματοποιηθεί στις 17:00, και μετά δεν θα είναι διαθέσιμο για κανέναν άλλον, καθώς πρέπει να μετακινηθούν όσοι έχουν εισιτήριο για τον αγώνα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δει τα τελευταία 24ωρα παντού κιγκλιδώματα, κορδέλες, άδειους δρόμους, και ισχυρή παρουσία αστυνομίας και περιπολικών.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και οι Ιταλοί θα μετακινηθούν χωριστά, σε διαφορετικά και απομακρυσμένα σημεία. Όποιος δεν έχει εισιτήριο ή διαπίστευση δεν θα μπορεί να πλησιάσει στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» έχουν ήδη ξεκινήσει να μαζεύονται στο meeting point τους, που είναι στο ΣΕΦ. Όπως και οι αντίστοιχοι της Φιορεντίνα στο ΟΑΚΑ, έτσι και οι «ερυθρόλευκοι» μαζεύονται σιγά σιγά στο ΣΕΦ για να αναχωρήσουν για τη Νέα Φιλαδέλφεια, με τα μέτρα στο κλειστό του Φαλήρου να είναι δρακόντεια.

Χαρακτηριστικά, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ανέφερε:

«Είναι πολύ υψηλού επιπέδου τα μέτρα ασφαλείας δεν θα μπορούσαν να είναι και χαμηλότερου θεωρώ , θα έλεγα ότι είναι επιπέδου ολυμπιακών αγώνων, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν μόνο σήμερα στο λεκανοπέδιο , καθώς όπως καταλαβαίνετε δεν πρέπει να καλύψουν μόνο την ασφάλεια όσων θα κινηθούν κοντά στο γήπεδο αλλά και οποίο περιστατικό σε όλο το λεκανοπέδιο».

Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί – Σαρωτικοί σωματικοί έλεγχοι

Ο σωματικός έλεγχος στους φιλάθλους του Ολυμπιακού θα γίνει κατά την συγκέντρωσή τους στο πάρκινγκ 5 του ΣΕΦ και πριν την είσοδό τους ηλεκτρικό για να μεταβούν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα θα μεταφερθούν με λεωφορεία από το ΟΑΚΑ.

Ένας δεύτερος σωματικός έλεγχος θα γίνεται και πριν την είσοδο των φιλάθλων στις κερκίδες. Όσο για την αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο, οι Ολυμπιακοί θα κατευθυνθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός» ενώ οι τιφόζι θα μπουν στα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Δεκελείας.

Η διαδρομή των ουδέτερων οπαδών με λευκά εισιτήρια

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους, που έχουν εξασφαλίσει λευκό εισιτήριο, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» του ΗΣΑΠ, με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, τον σταθμό «Περισσό».

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια Αρχή θα διατεθούν minivans που θα τους μεταφέρουν από και προς το σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός» όσο και από το πάρκινγκ του πάρκου Αποστολάκη.

Η UEFA ακυρώνει μπλε εισιτήρια που είχαν πάρει οι Έλληνες φίλαθλοι

Λίγες ώρες πριν τον τελικό του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα, “εξαφανίζονται” από το app στο κινητό μπλε εισιτήρια που είχαν πάει σε Έλληνες φιλάθλους.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έχουν λάβει email που αναφέρει ότι θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA είχε εξηγήσει ότι αν οι φίλαθλοι με μπλε εισιτήρια δεν φορούσαν ουδέτερο ρουχισμό ή ρουχισμό της Φιορεντίνα, θα τους απαγορευόταν η είσοδος στο γήπεδο.

Σύμφωνα όμως με όσα έγιναν γνωστά, φίλαθλοι του Ολυμπιακού κατάφεραν και προμηθεύτηκαν με αντικανονικό τρόπο 600 περίπου «μπλε» εισιτήρια μέσω Ιταλών φιλάθλων και όχι μέσω του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος ασφάλειας καθώς θα υπήρχε παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού μέσα σε οργανωμένους φιλάθλους της Φιορεντίνα.

Η Ελληνική Αστυνομία, με δεδομένο την πληρότητα του γηπέδου, κατάφερε και βρήκε λύση εξασφαλίζοντας χώρο για 300 άτομα ενώ για τα υπόλοιπα άτομα η UEFA προχωρά στην ακύρωση των εισιτηρίων, καθώς όπως προαναφέρθηκε, για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούν να βρίσκονται στις κερκίδες μέσα στους φιλάθλους της Φιορεντίνα.

Η προειδοποίηση της UEFA τους Έλληνες φιλάθλους με μπλε εισιτήριο που θα βρεθούν στον τελικό του Conference League.

Με νέα της προειδοποίηση, η ομοσπονδία τονίζει ότι όσοι έχουν στην κατοχή τους μπλε εισιτήριο, θα πρέπει να φορούν ρουχισμό της Φιορεντίνα ή ουδέτερο ρουχισμό. Σε περίπτωση που φορούν ρούχα άλλης ομάδας, θα τους απαγορευτεί η πρόσβαση στο γήπεδο.

Η προειδοποίηση της UEFA:

“Εάν έχετε μπλε εισιτήριο, πρέπει να φοράτε ρουχισμό της Φιορεντίνα ή ουδέτερο ρουχισμό για να αποκτήσετε πρόσβαση στο γήπεδο. Η είσοδος δεν θα σας επιτραπεί εάν φοράτε ρούχα οποιασδήποτε άλλης ομάδας ή και εθνικής ομάδας”.

Η προειδοποίηση της UEFA στους Έλληνες που έχουν μπλε εισιτήριο: "Απαγορεύεται να φοράτε ρουχισμό άλλης ομάδας εκτός από της Φιορεντίνα"

Η προειδοποίηση της UEFA

Η UEFA αναφέρει – ρητά – ότι όσοι έχουν κόκκινα εισιτήρια θα πρέπει να φορούν ρουχισμό μόνο του Ολυμπιακού και όχι οποιασδήποτε άλλης ομάδας.

Περιφρούρηση και από αέρος

Ελικόπτερα και drones της Ελληνικής Αστυνομίας θα «σκανάρουν» από αέρος όλα τα σημεία δίνοντας συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Για αυτό το λόγο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε χθες NOTAM με την οποία από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης απαγορεύεται η πτήση ελικοπτέρων και drones που είτε δεν είναι κρατικά είτε δεν έχουν ειδική άδεια. 

telikos_conference___7_
telikos_conference___12_

Ο χώρος περιμετρικά του γηπέδου έχει αποκλειστεί με κιγκλιδώματα, από τα οποία περνούν μόνο όσοι έχουν εισιτήριο η διαπίστευση της UEFA.

Σχετικά Άρθρα