“Ούτε λεωφορεία, ούτε ΙΧ, ούτε ΗΣΑΠ”: Ένας Φιλαδελφειώτης για τον τελικό δίπλα στο σπίτι σου

 “Ούτε λεωφορεία, ούτε ΙΧ, ούτε ΗΣΑΠ”: Ένας Φιλαδελφειώτης για τον τελικό  δίπλα στο σπίτι σου

Ένας μεγάλος τελικός τον οποίο υποδέχεται η Ελλάδα στο πιο σύγχρονο γήπεδο της χώρας, τη νεοσύστατη OPAP Arena. Μία ελληνική ομάδα στον τελικό με την ελπίδα να σηκώσει για πρώτη φορά ελληνική ομάδα ευρωπαϊκή κούπα σε διασυλλογικό επίπεδο. Όλα τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ευρώπης στραμμένα προς τη Νέα Φιλαδέλφεια για τον μεγάλο αγώνα.

Πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής όμως δεν ζήτησαν τίποτα από όλα αυτά. Διαμένοντες σε έναν δήμο που έχει ούτως ή άλλως προβλήματα με την κίνηση και το παρκάρισμα, ο φόρτος των χιλιάδων επισκεπτών του τελικού έχει αναστατώσει τις ζωές και την καθημερινότητά τους. Ένας εξ αυτών των κατοίκων μίλησε στο Reader για την ταλαιπωρία που περνάει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνδημότες του.

Χαρτάκια, απαγορεύσεις και ταλαιπωρία

Πρώτα από όλα με το ζήτημα της πρόσβασης στην περιοχή. «Έχει ζητηθεί από τους μόνιμους κατοίκους σε χαρτάκια τα οποία δεν φέρουν καν το λογότυπο του Δήμου, να μετακινήσουμε τα αυτοκίνητά μας, καθώς “με εντολή της Αστυνομίας, απαγορεύεται το παρκάρισμα”. Βέβαια δεν έχουμε ειδοποιηθεί πού να τα αφήσουμε», μας τονίζει. Όλο αυτό είναι μόνο η αρχή.

Εκτός βέβαια από το ζήτημα των αυτοκινήτων και της πρόσβασης σε μία αποκλεισμένη από παντού περιοχή, οι μόνιμοι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας έχουν δεχτεί μία «ισχυρή σύσταση», προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. «Έχουμε δεχτεί σύσταση να μετακινούμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο, για δέκα τετράγωνα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας με την εξαίρεση της πεζής κυκλοφορίας των μόνιμων κατοίκων που γίνεται μέσω της κατοχής χάρτινων διαπιστεύσεων».

Σχετικά Άρθρα