Κασσελάκης: Το διακύβευμα των εκλογών- “Μοναχικές” αποφάσεις με το βλέμμα στο μετεκλογικό τοπίο

 Κασσελάκης: Το διακύβευμα των εκλογών- “Μοναχικές” αποφάσεις με το βλέμμα στο μετεκλογικό τοπίο

“Για όλη την Ευρώπη αυτές οι ευρωεκλογές είναι η μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και την ακροδεξιά στροφή. Για εμάς στην Ελλάδα οι εκλογές αυτές είναι ταυτόχρονα και η τελευταία ευκαιρία να ψαλιδίσουν οι πολίτες την αλαζονεία της κυβέρνησης. Μετά, για τρία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές στη χώρα. Αν δεν τους στείλετε τώρα το μήνυμα αλαζονεία τέλος, θα ζήσετε τα επόμενα τρία χρόνια σε μία έρημο αλαζονείας. Με έναν ανεξέλεγκτο πρωθυπουργό, με έναν ανεξέλεγκτο Γεωργιάδη, με έναν ανεξέλεγκτο Χατζηδάκη, με έναν ανεξέλεγκτο Βορίδη. Μήνυμα λοιπόν ή τώρα ή ποτέ”.

Μέσα σε αυτές τις 89 λέξεις ο Στέφανος Κασσελάκης περιέγραψε το διακύβευμα των ευρωεκλογών μιλώντας χθες βράδυ στη Καλαμάτα, καλώντας τους πολίτες στις 9 Ιουνίου όχι μόνο να αποδυναμώσουν  τη ΝΔ, αλλά να δυναμώσουν  αποφασιστικά τον ΣΥΡΙΖΑ. ώστε “να νιώσει η ΝΔ την ανάσα μας” όπως είπε και τονίζοντας παράλληλα να μη περιμένουν λύσεις από αλλού και από κόμματα που έχουν εξαρτήσεις.

  • Παρά τη μουρμούρα που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος για την προεκλογική καμπάνια που φέρει τη προσωπική σφραγίδα του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στον κομματικό μηχανισμό βιώνουν πράγματι μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της εποχής του Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “έτρεχε” μόνος του με τα κορυφαία στελέχη που μετέπειτα έφυγαν και δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά να είναι σε κατάσταση…”λευκής απεργίας”!

Βεβαία στην περίπτωση του Στεφανου Κασελάκη όλοι παραδέχονται ότι δεν είναι εύκολο να ακολουθήσουν τους εξαντλητικούς μιντιακούς και διαδικτυακούς ρυθμούς του, ωστόσο στη κομματική βάση και στην  κοινωνία υπάρχει  έχει διαμορφωθει η αίσθηση ότι αν δεν έτρεχε ο Κασσελάκης, όλοι οι άλλοι θα έτρεχαν “επί τόπου”. Το γεγονός ωστόσο ότι δεν συνεδριάζουν τα όργανα σε ένα κόμμα που έχει μάθει δεκαετίες τώρα να αναπνέει και να ζει μέσα σε συνθήκες δημοκρατικών διαδικασιών και συζητήσεων σίγουρα είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που εμμέσως πλην σαφώς αποκλείει τα κορυφαία στελέχη από τις αποφάσεις και την προεκλογική κούρσα.

Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται λοιπόν να τραβά μόνος του το κουπί  σε μια αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις εσωκομματικές μετεκλογικές εξελίξεις, αναλόγως του ποσοστού που θα λαβει ο ΣΥΡΙΖΑ. “Εσείς με την ψήφο σας θα πείτε τέλος σε όλα τα σενάρια. Τέλος στην πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Εσείς θα ορίσετε ποια θα είναι η πολιτική δύναμη γύρω από την οποία θα χτιστεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η επιλογή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο ανεξάρτητο από συμφέροντα κόμμα της χώρας” τόνισε με νόημα από την Καλαμάτα στέλνοντας μήνυμα σε όσους ανοίγουν προεκλογικά την συζήτηση περί ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς.  

Απαντωντας  στις αιτιάσεις για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε  πως “το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια, είναι πλήρως κοστολογημένο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και κοστίζει 2,7 δισ. Αντίβαρο: Έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη τραπεζών, διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας. Έσοδα: 3,2 δισ. ‘Αρα μένει και μισό δισ. στα ταμεία του κράτους” και πρόσθεσε “Και για να τελειώνουμε μια και καλή με το παραμύθι “πού θα βρείτε τα λεφτά”: Αυτοί που έχουν τα πολλά θα πληρώνουν τα πολλά”.

  • Μάλιστα σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει “Υπάρχει λύση. Κοστολογημένη. 2,7 δισ. κοστίζει το πρόγραμμά μας για την ακρίβεια σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους” και σημειώνει “Και ανακούφιση για εσάς. Και μισό δισ. στα ταμεία του κράτους”.

“Τι μας θυμίζει αυτό το ποσό;”διερωτάται και απαντά “Φυσικά, τα χρέη της ΝΔ!”και με απόσπασμα από ρεπορτάζ του “συριζαϊκού” ΣΚΑΙ όπως χαρακτηρίζει καυστικά το κανάλι του Φαλήρου, ο Στέφανος Κασσελάκης, αποδομεί τα ψέματα ότι δήθεν στην Ελλάδα δεν είναι ακριβότερες οι τιμές βασικών προϊόντων. “Ψέμα, ψέμα, ψέμα… Πόσο ψέμα χωρίς λόγο! Λες για τη φέτα που έχει εκτοξευτεί, σου απαντούν «ναι, αλλά το μισό κιλό έχει φτηνά». Λες για το ελαιόλαδο που το πληρώνουν φτηνότερα οι Γερμανοί από εμάς, λένε ψέματα ότι συνέκρινες ανόμοια προϊόντα: Εδώ λοιπόν: Ίδια προϊόντα, ίδιες συσκευασίες, από το ρεπορτάζ του συριζαϊκού ΣΚΑΪ.  Όλα στην Ελλάδα ακριβότερα” αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

  • Με αφορμή το “έγκλημα των Τεμπών” στην Καλαμάτα επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας “Αυτό που γίνεται με το έγκλημα των Τεμπών είναι πρωτοφανές. Βρίσκουν μέλη ανθρώπων πεταμένα με τα μπάζα στα χωράφια και δε μιλάει κανείς” και υπογράμμισε “Μία απέραντη μιντιακή σιωπή για να στηριχτεί με νύχια και με δόντια ένας πρωθυπουργός που ταΐζει ένα ολόκληρο σύστημα προπαγάνδας. Είναι όμως προσωπική μου δέσμευση στις οικογένειες των θυμάτων. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ”.

Και όσο αφορά τις επικρίσεις για το lifestyle απάντησε “Τι έχουν να αντιτάξουν; Μόνο μια καραμέλα: “Α, ο Κασσελάκης είναι lifestyle”. Ο πρωθυπουργός που φτιάχνει παπούτσια ΝΔ, που φοράει αστεία καπέλα και κάνει σκέιτμπορντ μπας και μιλήσει στους νέους, κατηγορεί εμένα ως lifestyle. Όμως εγώ είμαι νέος, δεν τον παριστάνω. Και είμαι αυτός που είμαι, δεν υποδύομαι κάποιον άλλον. Και δεν σας κορόιδεψα ποτέ ότι είμαι κάποιος άλλος”.

Όπως είπε το μήνυμα που στέλνει είτε εμφανίζεται σε μία lifestyle εκπομπή, είτε σε μια πολιτική εκπομπή είναι ένα: “η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η διαφάνεια, η ελπίδα, η δυνατότητα μιας καλύτερης ζωής για όλους”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε έκκληση στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να διαδώσουν το μήνυμα του όπως μπορούν. “Γι’ αυτό εκείνη η μέρα μας θέλει στην κάλπη όλους. Πάρτε τηλέφωνα. Μιλήστε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κινητοποιήστε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, γνωστούς. Οι άλλοι έχουν εκατομμύρια ευρώ -που κανείς δεν ξέρει πού τα βρίσκουν- για να ξοδεύουν σε διαφήμιση σε όποιο site πατήσετε “κλικ”. Εμείς έχουμε ο ένας τον άλλον” σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι σε μια ακόμη συμβολική κίνηση ο Στέφανος Κασσελάκης νωρίτερα επισκέφθηκε και τον τόπο που γεννήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, στην Κερασίτσα Τρίπολης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, όπου  άφησε ένα γαρύφαλλο στο μνημείο του αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, που δολοφονήθηκε από το παρακράτος της ακροδεξιάς.

Σχετικά Άρθρα