Αβραμόπουλος για Γάζα: “Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι πράγματι μια σφαγή”

 Αβραμόπουλος για Γάζα: “Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι πράγματι μια σφαγή”

Σε διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε σχέση με τον πόλεμο στη Γάζα, καθώς σε συνέντευξή του στο Action24 είπε ότι «αυτό που συμβαίνει εκεί είναι πράγματι μια σφαγή», τονίζοντας ότι η ηγεσία του Ισραήλ και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «δεν ακούνε» τη διεθνή κοινότητα και πως οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι έχουν επιβάλει την πολιτική τους στο Ισραήλ.

Σε ότι αφορά τη στάση της Ευρώπης, η οποία βλέπει τα εγκλήματα αλλά δεν μιλάει, είπε ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ έχει μιλήσει ανοιχτά για όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ σημείωσε ότι στις Ιρλανδία, Ισπανία και Νορβηγία, που αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό Κράτος θα προστεθεί και η Σλοβενία.

Σε ότι αφορά τη στάση της Ελλάδα, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει το εξής: Πρώτα απ’ όλα στέλνει τα μηνύματά της, συνεισφέρει με ανθρωπιστική βοήθεια και έχει ξεκάθαρη θέση – μιλάμε για λύση δύο κρατών».

Τέλος, είπε ότι η επίθεση της Χαμάς «προκάλεσε σε όλους οδύνη», αλλά και ότι ο Νετανιάχου «χάνει τα δίκια του». Και πρόσθεσε ότι τη Συμφωνία του Όσλο, το 1990, για τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους, την έχει υπογράψει και το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες (23/5) ο Παύλος Μαρινάκης εμφανίστηκε ενοχλημένος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου με αφορμή το «σφυροκόπημα» της Λωρίδας της Γάζας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε σημειώσει ότι «η αλήθεια είναι ότι μας προβληματίζει και αναρωτιόμαστε, πώς μια τέτοια απόφαση μπορεί να βοηθά στην εξομάλυνση της κατάστασης ευρύτερα στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής».

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, είχε πει μετά τη ψηφοφορία στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, ότι «οι Ευρωπαίοι πολίτες που συμμετείχαμε χθες όλοι στην ψηφοφορία της Eurovision, στείλαμε ένα μήνυμα. Αυτή η καινούργια περίοδος αντισημιτισμού που έχει γεννηθεί στη Δύση, υποβοηθούμενη από την ανοησία της άκρας αριστεράς, που δεν αντιλαμβάνονται ότι αν ποτέ επικρατούσαν οι δυνάμεις της Χαμάς στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους».

Σχετικά Άρθρα