Η πιο ζεστή μέρα του Ιούνιου με 36 βαθμούς Κελσίου – Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

 Η πιο ζεστή μέρα του Ιούνιου με 36 βαθμούς Κελσίου – Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Μια ανάσα έμεινε πριν μπει ο Ιούνιος ο οποίος έρχεται φέρνοντας μαζί του τις πρώτες καλοκαιρινές θερμοκρασίες, που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Παρότι τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι άστατος, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται να αλλάξει δραματικά λόγω θερμής εισβολής, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή και μετά η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου ενώ σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο που χρησιμοποιεί η εφαρμογή Windy η Πέμπτη (6/6) αναμένεται να είναι – μέχρι στιγμής – η πιο ζέστη μέρα με το θερμόμετρο στη Χαλκίδα να φτάνει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Για την Αθήνα η πιο ζεστή μέρα αναμένεται να είναι η Τρίτη (4/6) καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε ότι μια θερμή αέρια μάζα θα προσεγγίσει τη χώρα μας το Σάββατο από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Καλλιάνος: «Από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα ανέβει σημαντικά η θερμοκρασία»

Στη «θερμή εισβολή» φαίνεται να συμφωνεί “με επιφύλαξη” ή “με μεγάλη επιφύλαξη” και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, η οποία όπως αναφέρει θα αρχίσει από την Κυριακή. «Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή, όμως, θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C, με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η διάρκεια της θερμής εισβολής.

Ο κ. Καλλιάνος δημοσίευσε, μάλιστα, ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες στην Αθήνα:

Τετάρτη 29/5: 29°C
Πέμπτη 30/5: 28°C
Παρασκευή 31/5: 28°C
Σάββατο 1/6: 30-31°C (με επιφύλαξη)
Κυριακή 2/6: 33-34°C (με επιφύλαξη)
Δευτέρα 3/6: 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)
«Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχει ρίσκο, γι’ αυτό και έχω βάλει την ένδειξη “με επιφύλαξη” ή “με μεγάλη επιφύλαξη”», τόνισε.

Οι προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, τη Δευτέρα η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου. «Μετά τις 30 Μαΐου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας».

Σχετικά Άρθρα