Γιατί ο Κασσελάκης πήγε στη Δυτική Όχθη-“Πράξη αλληλεγγύης” απαντά η Κουμουνδούρου μετά τις αντιδράσεις

 Γιατί ο Κασσελάκης πήγε στη Δυτική Όχθη-“Πράξη αλληλεγγύης” απαντά η Κουμουνδούρου μετά τις αντιδράσεις

“Δεν ήταν διπλωματικός ο σκοπός της επίσκεψης στην Παλαιστίνη αλλά πράξη αλληλεγγύης” τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίας Βούλα Κεχαγιά για την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη για τις επικρίσεις που δέχεται από την κυβέρνηση και από την απάντησή της η “αλληλεγγύη”, λέξη συμβολικής αλλά και βαρύνουσας σημασίας στο λεξιλόγιο της κεντροαριστεράς, αποτελεί τη λέξη με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να “κλειδώσει” τη σχέση του  με την παραδοσιακή κομματική και εκλογική βάση ενόψει μάλιστα  των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Είναι προφανές ότι η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Παλαιστινιακά εδάφη ενισχύει το προοδευτικό προφίλ του στη δύσπιστη κοινή γνώμη της αριστεράς απέναντι στο πρόσωπό του, στηρίζοντας έμπρακτα το παγκόσμιο κίνημα κατά της γενοκτονίας στη Γάζα και υπέρ της αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη  κατηγορεί την αριστερά συνολικά για τη σιωπή της απέναντι στα εγκλήματα της “τρομοκρατικής” οργάνωσης Χαμάς.

Το ταξίδι του του κ. Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη προκάλεσε πάντως την αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, ο οποίος δήλωσε “μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τη διαφορά αντί να κάνει δηλώσεις”, τονίζοντας επίσης “Θα ήλπιζα ότι πέρα από τη συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα, θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς, θα ζητούσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων” και “Ότι ο κ. Κασσελάκης κατά τη διέλευση στο Ισραήλ θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να συναντηθεί επίσης με τις οικογένειες των 125 ομήρων στο Ισραήλ και να επισκεφθεί τα Κιμπούτς στα νότια της χώρας όπου η Χαμάς διέπραξε τη σφαγή της. Θα ήταν ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ. Ίσως όμως να μην ήταν αυτός ο σκοπός του.”.

Η εκπρόσωπος Τύπο του ΣΥΡΙΖΑ κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης που καλυπτει το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ενημέρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη για τη δράση του Πατριαρχείου και για ζητήματα που αφορούν την Ελληνορθόδοξη κοινότητα της διακονίας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πλευρά του εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του, όπως επίσης και στην ανάγκη παροχής κάθε είδους δυνατής αρωγής στους Ελληνορθόδοξους που διαβιούν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη

Επίσης, χθες ο Ειδικός Συντονιστής του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή Mujannad Hadi ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανθρωπιστική καταστροφή και τις αβίωτες συνθήκες που επικρατούν στη Λωρίδα της Γάζας και επανέλαβε την ολόπλευρη στήριξή του σε όλες τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, την αντιμετώπιση της σοβούσης ανθρωπιστικής κρίσης και για την άμεση επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

“Σκοπός της επίσκεψης είναι να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλελεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό. Στον λαό της Παλαιστίνης που υφίσταται τις συνέπειες ενός πολέμου, που έχει δίκαια αιτήματα και που πρέπει να τους παρασχεθεί από την ΕΕ αμέριστη συμπαράσταση και μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας” τόνισε η Βούλα Κεχαγιά και επισήμανε “το μήνυμα της διήμερης επίσκεψης στη Δυτική Όχθη υπενθυμίζει ότι προωθεί αταλάντευτα τη λύση των δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ” και ότι “ο σκοπός του ταξιδιού είναι να σταλεί ένα μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρόςνα απελευθερωθούν οι όμηροι και σ’ αυτήν την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι οφείλει να εργάζεται όλος ο δυτικός κόσμος”.

Εξάλλου η  κ. Κεχαγιά κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει αν η αναφορά του πρωθυπουργού στην τιμή του μισού κιλού φέτα έγινε επειδή ο ίδιος δεν γνωρίζει πόσο κοστίζει το κιλό ή αν ήταν εσκεμμένη παραπλάνηση του ελληνικού λαού. “Να διαλέξει τι από τα δύο υποστηρίζει” ανέφερε, ενώ παράλληλα η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση της σχολίασε “Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πλέον για τη λανθασμένη κοστολόγηση συγκεκριμένων μέτρων των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ”, καθώς “ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε ότι “το λάδι συμμετέχει στον πληθωρισμό τροφίμων κατά 22%”.

Όμως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, “όπως φαίνεται από τον πίνακα excel της ΕΛΣΤΑΤ έχει στάθμιση 9,39 τοις χιλίοις με το σύνολο των τροφίμων να έχει στάθμιση 219,79 τοις χιλίοις στο σύνολο του πληθωρισμού” και συνεπώς “Με μια απλή διαίρεση καταλήγουμε στο ότι αντί για 22% που λέει ο υφυπουργός οικονομικών και προϊστάμενος του ΓΛΚ το σωστό ποσοστό συμμετοχής του λαδιού είναι 4,27%”. Κατόπιν αυτού τονίζει ότι “δεν έχουμε καμία αμφιβολία πλέον για τη λανθασμένη κοστολόγηση συγκεκριμένων μέτρων των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ”.

Να σημειωθεί ότι η κ. Κεχαγιά κλήθηκε να σχολιάσει και την δημοσκόπηση της GPO για το μέλλον και την ηγεσία της κεντροαριστεράς που δείχνει πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, και απάντησε πως ο  ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις, κρατά τα συμπεράσματά τους αλλά αυτή τη στιγμή “ενωμένος οδηγείται στις κάλπες των ευρωεκλογών για να υπάρξει ανατροπή της πολιτικής εικόνας”, σημειώνοντας πάντως “Το θέμα που πιάνει αυτή η δημοσκόπηση θα τεθεί, αν τεθεί, στο μέλλον”

Και σχετικά με το χαρακτηρισμό του Νίκου Ανδρουλάκη για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι είναι “χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκη” η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε “Περιμένουμε να τεκμηριώσει ο κ. Ανδρουλάκης από που προκύτπει ότι είναι χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκη ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθημερινά καταθέτουν προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, για την στεγαστική κρίση, για την ακρίβεια, το φορολογικό που μειώνουν τους φόρους για την πλειονότητα των ελλήνων φορολογουμένων, άνω του 90%”.

Και επισήμανε “Το ΠΑΣΟΚ  βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και έκδηλου εκνευρισμού, συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή. Και το ποιος είναι ο καλύτερος χορηγός στη ΝΔ που χρωστάει στις τράπεζες 500 εκατομμύρια ευρώ όπως και το ΠΑΣΟΚ χρωστάει, 400 εκ. ευρώ θα φανεί εν ευθέτω χρόνο”.

Σε ερώτηση τέλος για το πότε θα δώσει στη δημοσιότητα το “πόθεν έσχες” του ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε “Θα δώσει το πόθεν έσχες του, υπάρχει όμως η παραδοξότητα ότι η πλατφόρμα παραμένει ακόμη και τώρα κλειστή”!  

Περιοδεία στη Πελοπόννησο

Σήμερα (28/5) και αύριο (29/5) θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο. Τρίπολη, Κερασίτσα, Σπάρτη, Καλαμάτα, Πύλο, Πύργο και Αμαλιάδα θα είναο οι σταθμοί της περιοδείας του που ξεκινά από την Πλατεία Βαλτετσίου στην Τρίπολη. Αναλυτικά πρόγραμμα της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει ως εξής:

Τρίτη 28/5

10:30΄_Άφιξη Τρίπολη – Πλατεία Βαλτετσίου –Περιοδεία
12:00΄_Αναχώρηση από Πλατεία Άρεως προς Σπάρτη
12:15΄_στάση Πλατεία Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης – Κερασίτσα
13:15΄_Άφιξη Σπάρτη – Πάρκο ΟΤΕ- Περιοδεία πεζόδρομος
18:30΄_Περιοδεία αγορά Καλαμάτας (εκκίνηση από Πλ. Αγίων Αποστόλων) περιοδεία σε καταστήματα και πεζόδρομο Αριστομένους – κατάληξη στο VAN
19:30′  _Χαιρετισμός VAN – Κεντρική Πλατεία

Τετάρτη 29/5

08:30΄-09:15΄_Νοσοκομείο Καλαμάτα
10:00΄-10:30΄_Μονάδα παραγωγής ελαιόλαδου (Πύλος)
12:30΄-13:30΄_Άφιξη Πύργος – Πλ. Μίλτωνος Ιατρίδη περιοδεία
13:30΄ _Αναχώρηση για Αμαλιάδα
13:45΄_ Άφιξη Αμαλιάδα-Σύντομη περιοδεία σε καταστήματα-Μουσείο Μπελογιάννη (Ερμού και Καλαβρύτων 1)

Σχετικά Άρθρα