FOCUS Online: Πόσο δωρεάν είναι το Rhodos Week;

 FOCUS Online: Πόσο δωρεάν είναι το Rhodos Week;

Το περσινό καλοκαίρι ξέσπασαν στη Ρόδο εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παραθεριστές να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δώσει στους τουρίστες αυτούς τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν διακοπές φέτος στο νησί. Κατά το FOCUS Online όμως ένα τέτοιο ταξίδι «θα είναι παρ’ όλα αυτά μία μάλλον ακριβή διασκέδαση».

Το κυβερνητικό πρόγραμμα Rhodos Week για δωρεάν διακοπές έχει δύο περιόδους, μία ανοιξιάτικη και μία φθινοπωρινή, κατά τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να επιστρέψουν στη Ρόδο. «Η περίοδος της άνοιξης όμως, που λήγει στα τέλη Μαΐου, δεν αποτελεί επιλογή για τους γονείς με παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, καθώς αφορά ημέρες εκτός των διακοπών του Πάσχα. Επομένως, οι περισσότερες οικογένειες με παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν μόνο στις φθινοπωρινές διακοπές. Και εδώ έρχεται κιόλας ένας ακόμη περιορισμός: το ταξίδι θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι οι παραθεριστές, όπως και να διαλέξουν ένα ξενοδοχείο από μία λίστα με 38 καταλύματα που δημοσίευσε το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μπορούν να διαλέξουν ένα ξενοδοχείο ανάλογης αξιολόγησης με αυτό στο οποίο έμεναν το 2023, […] χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διαφοροποίησης».

Ωστόσο πέραν του κόστους των ταξιδιών για την άφιξη και την αναχώρηση από τη Ρόδο, οι παραθεριστές θα πρέπει να πληρώσουν και τα έξοδα διατροφής τους και το κυριότερο: όσο ακριβότερο ήταν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε πέρυσι η εκάστοτε οικογένεια, τόσο λιγότερα καλύπτει η κρατική επιδότηση. Επομένως, «όσο ακριβότερες ήταν οι διακοπές που έχασαν λόγω των πυρκαγιών οι τουρίστες το 2023, τόσο βαθύτερα θα πρέπει να βάλουν τώρα το χέρι στην τσέπη για το “δωρεάν” ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Ένας καχύποπτος θα έλεγε πως πρόκειται για κοροϊδία», επικρίνει το FOCUS Online.

Σχετικά Άρθρα