Άδωνις Γεωργιάδης: Διαψεύδει την επιβολή “φόρου αμαρτίας” για να χρηματοδοτηθεί η Υγεία

 Άδωνις Γεωργιάδης: Διαψεύδει την επιβολή “φόρου αμαρτίας”  για να χρηματοδοτηθεί η Υγεία

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σήμερα στο Open σε δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, που ισχυρίζεται ότι εξετάζεται η επιβολή «φόρου αμαρτίας» για τη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο φόρος αυτός θα αφορά αγαθά που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία, με σκοπό τόσο τη μείωση της κατανάλωσής τους από τον πληθυσμό όσο και την εξεύρεση πόρων για το σύστημα Υγείας. Πρόκειται για μέτρο που υποστηρίζεται από οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Με έχετε ακούσει ποτέ να αναφέρω κάτι τέτοιο; Έχω εγώ την αρμοδιότητα να επιβάλλω φόρους; Δεν έχω αρμοδιότητα ούτε να επιβάλλω ούτε να αφαιρώ φόρους», δήλωσε ο υπουργός, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς.

Πρόσθεσε επίσης ότι «σε πολλές χώρες υπάρχει τέτοιος φόρος, γνωστός ως “φόρος της αμαρτίας”. Επιβάλλεται συνήθως στη ζάχαρη, στο αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό. Υπάρχουν διάφορες απόψεις, όπως αυτή του ΠΟΥ, που έχουν εισηγηθεί την επιβολή του και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για προϊόντα με υπερβολικό αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ και καπνό».

Σχετικά Άρθρα