ΣΥΡΙΖΑ: Το “case study”, αντιδράσεις Ζαχαριάδη για τα “ανοίγματα”, πανστρατιά και συγκρατημένη αισιοδοξία

ΣΥΡΙΖΑ: Το “case study”, αντιδράσεις Ζαχαριάδη για τα “ανοίγματα”, πανστρατιά και συγκρατημένη αισιοδοξία

Η αισιοδοξία περισσεύει στο επιτελείο του Στέφανου Κασελάκη, ο οποίος συνεχίζει να οργώνει  την Ελλάδα με σκοπό μέχρι τις ευρωεκλογές να έχει πάει σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικρατείας , χαιρετώντας και μιλώντας σε όσο γίνεται περισσότερους πολίτες προκειμένου να γνωρίσουν τον ίδιο, τις απόψεις του και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στη  Κουμουνδούρου θεωρούν με βάση τη δυναμική των δημοσκοπήσεων, αλλά και το επικοινωνιακό χάρισμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τη φθορά της κυβέρνησης ο στόχος του 20% είναι εφικτός, αλλά όλα θα εξαρτηθούν στο τέλος από τη συσπείρωση των δυνάμεων του κόμματος και τη συμμετοχή στη κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Στις περιοδείες του κ. Κασσελάκη καταγράφεται η δυσαρέσκεια απέναντι στη ασκούμενη κυβερνητικό πολιτική, ωστόσο το πώς αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη είναι το μεγάλο ζητούμενο, καθώς η γενικευμενη απογοήτευση του κόσμου πλήττει συνολικά το πολιτικό σύστημα και αυτό πιθανότατα  να εκφραστεί με τη αποχή, η οποία στις ευρωεκλογές του 2019 έφτασε το 42% και ενδεχομένως τώρα 1 στους 2 πολίτες να προτιμήσει τον…καναπέ ή την παραλία.

“Εάν μπορούσαμε να περάσουμε το 20%” σε συνδυασμό και με μείωση των ποσοστών της ΝΔ, σημειώνοντας ιδανικά μια διαφορά 10 μονάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ, με άλλα λόγια 30% η ΝΔ και 20% ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, γιατί θα αναδείξει  “μία τελείως διαφορετική πολιτική πραγματικότητα από την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών”. Θα σηματοδοτήσει λένε “ανατροπή των συσχετισμών”, καθώς λέγεται ότι το 20% στις ευρωεκλογές μπορεί να εκτιναχθεί στο 25% την “επόμενη μέρα” γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τα “ανοίγματα” Κασσελάκη σε Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 ενόψει των ευρωεκλογών προκαλούν αντιδράσεις και σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά” ερωτηθείς για συνεργασίας με Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνη Βαρουφάκη ο Κώστας Ζαχαριάδης την απέρριψε κατηγορηματικά επιμένοντας στο μοντέλο συνεργασίας για τον Δήμο της Αθήνας. “Οι λόγοι για τους οποίους χωρίσαμε δεν έχουνε ξεπεραστεί ή μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν. Είναι στρατηγικού χαρακτήρα οι διαφορές που έχουμε με αυτά τα κόμματα. Δεν βλέπω κανένα περιθώριο ευρύτερης σύμπλευσης και συμπόρευσης. Η ευρύτερη ανασύνθεση πρέπει να γίνει με τον χώρο τον δικό μας και της κεντροαριστεράς, του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το έχει κάνει η ‘Ανοιχτή Πόλη’, με την παράταξη του Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας και το κάναμε και στο επίπεδο της βάσης και στο επίπεδο της κορυφής”, είπε ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Πάντως το παράδειγμα του δήμου της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη συσπείρωση και τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί άλλωστε case study για την Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα  με άρθρο του στην Κυριακάτικη Αυγή ο Θανάσης Καρτερός, ο οποίος σημειωτέον  δεν αντιμετωπίζει με καλο μάτι το “φαινόμενο” Κασσελάκης, συστήνει με νόημα στους Συριζαίους να μην σκεφτούν να εγκαταλείψουν την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα αναφέρεται σε αυτούς που “υποψιάζονται πως το κόμμα που στήριξαν στα δίσεκτα χρόνια οδεύει όχι στην ευκταία μετεξέλιξη αλλά στην απευκταία μετάλλαξη” και τονίζει “δεν είναι αμελητέο πλήθος” αλλά “καταγράφονται ως αποχή, ως αναποφάσιστοι, ως αιτία της μικρής σχετικά συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ως μετακίνηση σε άλλα κόμματα. Με αποτέλεσμα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ευρήματα και διαπιστώσεις ότι αλλάζει η εκλογική και κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ”.
“Όποιος από αυτούς τους “προτεστάντες”, διαμηνύει, “αυτές τις στιγμές εγκαταλείπει την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ συμπράττει ακούσια με όσα δεν συμφωνεί” και “απεμπολεί την ιδιοκτησία του κόμματος”, καθώς και το δικαίωμά του να συμμετάσχει στη μετεξέλιξή του και να αποσοβήσει, διεκδικώντας την πλειοψηφία, ό,τι θεωρεί μετάλλαξη”.

“Μόνο ένας ζωντανός, πολύχρωμος και κυρίως εκλογικά ισχυρός και όχι μονοδιάστατος και καχεκτικός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει υπόσταση στην προοπτική της αλλαγής, στη χώρα και στον εαυτό του” υπογραμμίζει με νόημα

Σχετικά Άρθρα