Πόρτα πλάκωσε μαθητές σε σχολείο στην Κηφισιά- Τραυματίστηκε σοβαρά 9χρονος

 Πόρτα πλάκωσε μαθητές σε σχολείο στην Κηφισιά- Τραυματίστηκε σοβαρά 9χρονος

Το ατύχημα έγινε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς. Στο σχόλασμα, μία πόρτα που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα, κατά το άνοιγμά της, έπεσε και καταπλάκωσε τρεις μαθητές. Ο ένας 9χρονος είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Το παιδί έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και χειρουργείται ενώ η πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση της υγείας του είναι αισιόδοξη. Ο εργολάβος έχει συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ έχουν προσαχθεί άλλα δύο άτομα- εργάτες που είχαν πάρει μέρος στις εργασίες.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην περίφραξη του σχολείο γίνονταν εργασίες και τοποθετήθηκε νέα καγκελόπορτα. Πηγές από το δήμο Κηφισιάς αναφέρουν ότι ο εργολάβος είχε ζητήσει «να μην πειράξουν την πόρτα», αφού οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί. 

Ερωτηματικά πάντως προκαλεί το γεγονός πώς έγινε δεκτό το αίτημα.

Μια γυναίκα που μένει απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς είδε όλο το τραγικό συμβάν να εκτιλύσεται μπροστά στα μάτια της. «Χτύπησε το κουδούνι και βγήκαν τα παιδιά. Μια κυρία προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα, πριν προλάβει να ανοίξει την πόρτα έπεσαν τα παιδιά μπουλούκι χωρίς εκείνη να μπορεί να τα συγκρατήσει. Οι γονείς από έξω τα επικροτούσαν και αντί την ώρα που έπεσε η πόρτα οι γονείς να απομακρυνθούν και να αφήσουν τους διασώστες να κάνουν τη δουλειά τους, εκείνοι έπεσαν πάνω τους για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά στο newsbomb.gr.

Η ίδια εξήγησε πως στο σημείο έφτασε εγκαίρως το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το παιδί που τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων και πρόσθεσε πως τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα παιδιά, τρια εξ αυτών είναι ελαφρώς τραυματισμένα.

«Ο δάσκαλος επανειλημμένα από το μικρόφωνο έλεγε ΄Γίνονται εργασίες μην πλησιάζετε΄», είπε καταλήγοντας.

Σχετικά Άρθρα