Κηφισιά:Πώς συνέβη το ατύχημα με την πόρτα -Το λάθος του συνεργείου (vid)

 Κηφισιά:Πώς συνέβη το ατύχημα με την πόρτα -Το λάθος του συνεργείου (vid)

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την κατάρρευση της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, με τον δήμο της περιοχής να προχωράει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο και τις Αρχές να έχουν συλλάβει -μέχρι στιγμής- τρία άτομα.

  • Tην ώρα του σχολάσματος, ενώ οι μαθητές έφευγαν από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, μία βαριά πόρτα έπεσε πάνω σε τρία παιδιά, με ένα από αυτά να τραυματίζεται στη σπονδυλική στήλη.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή που ο 9χρονος μαθητής μπαίνει με το φορείο στο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο Παίδων Πεντέλης.

Τα λάθη του συνεργείου εργασιών που παραλίγο να αποβούν μοιραία

  • Όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το ατύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, φαίνεται πως το συνεργείο αφαίρεσε τις κορδέλες χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του σχολείου έλαβαν τα κλειδιά της πόρτας, ενώ δεν θα έπρεπε έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες.

Τρεις συλλήψεις

Για το ατύχημα, μέχρι στιγμής, συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν πάρει μέρος στις εργασίες, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κηφισιάς να δηλώνει ότι «τοποθετήθηκε σε ώρα εκτός προσέλευσης, και δεν έπρεπε να ανοίξει ωστόσο άνοιξε». Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήταν η κεντρική είσοδος του σχολείου αλλά δεν υπήρχε σωστή συνεννόηση με τους αρμόδιους ενώ αρμοδιότητα για τις εργασίες στα σχολεία έχει ο Δήμος  και όχι η Περιφέρεια.

Η ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Σχετικά Άρθρα