Θάνατος Ραϊσί/Θρήνος στο Ιράν:Πολίτες κλαίνε στους δρόμους -Βρέθηκε το δαχτυλίδι του στα συντρίμμια (εικόνες)

 Θάνατος Ραϊσί/Θρήνος στο Ιράν:Πολίτες κλαίνε στους δρόμους -Βρέθηκε το δαχτυλίδι του στα συντρίμμια (εικόνες)

Θρήνος επικρατεί στο Ιράν για τον θάνατο του προέδρου της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί. Χιλιάδες Ιρανοί βγαίνουν στους δρόμους της Τεχεράνης ξεσπώντας σε δάκρυα, βαθύτατα συγκινημένοι για την είδηση που έπεσε σαν βόμβα και σόκαρε την χώρα τους, όταν έμαθαν πως συντριβή το ελικοπτέρου την Κυριακή (19/05) στο βορειοδυτικό Ιράν. Οι τελετές για την κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή σε συντριβή ελικοπτέρου, θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη από την πόλη Ταμπρίζ, στα βορειοδυτικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, το επίσημο πρακτορείο Irna.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον πρόεδρο και τα πρόσωπα που τον συνόδευαν στο ταξίδι του θα γίνει αύριο το πρωί στις 09:30 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) στην Ταμπρίζ και στη συνέχεια οι σοροί θα μεταφερθούν στην Τεχεράνη, όπου θα συνεχιστούν οι τελετές, ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Αχμάντ Βαχιντί.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του προέδρου της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί και ανακοίνωσε ότι ο πρώτος αντιπρόεδρος Μοχαμάντ Μοχμπέρ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωρινού προέδρου και έχει στη διάθεσή του 50 ημέρες για τη διοργάνωση προεδρικών εκλογών, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγερί, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου.

  • Στα συντρίμμια του ελικοπτέρου βρέθηκε και το ματωμένο δαχτυλίδι του Ιρανού προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, ο ιμάμης της προσευχής της Παρασκευής της Ταμπρίζ, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, ο αρχηγός πληρώματος, ο επικεφαλής ασφαλείας και ένας σωματοφύλακας.

Σχετικά Άρθρα