Μήνυση στον Άρειο Πάγο κατέθεσαν Κόκκαλης – Αυλωνίτης κατά Αυγενάκη για όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”

 Μήνυση  στον Άρειο Πάγο κατέθεσαν Κόκκαλης – Αυλωνίτης κατά Αυγενάκη για όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Κέρκυρας κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Αφορμή στάθηκε η επιστολή – κόλαφος του προέδρου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «ΔΗΜΗΤΡΑ», Σέρκου Χαρουτουνιάν προς τον Πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή του ο κ. Χαρουτουνιάν κατήγγειλε μεταξύ άλλων πως του «ζητείται επιτακτικά να υπογράφει απευθείας αναθέσεις με βάση ποικίλες προφάσεις», κάτι που αδυνατεί να συνεχίσει να κάνει, ενώ καταγγέλλει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη πως πως δεν έχει καμία επαφή ή συνεργασία το τελευταίο οκτάμηνο επειδή δεν ανήκει στον κύκλο των «φίλων» του Υπουργού!

Στην αναφορά τους τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητούν να διερευνηθούν οι καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» καθώς κι εάν προκύπτουν από αυτές ποινικά αδικήματα.

Σε δήλωσή του μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Οι καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι πολύ σοβαρές. Από αυτές προκύπτει ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μοιράσει χρήματα σε ημετέρους χωρίς διαφάνεια, παρά να πατάξει το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων που σαρώνει την αγορά και πλήττει καταναλωτές και αγρότες. Είναι πλέον επικίνδυνοι για την κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα