ΣΥΡΙΖΑ: Να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων η απόφαση για τους VIP του Conference League

 ΣΥΡΙΖΑ: Να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων η απόφαση για τους VIP του Conference League

Oργή προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του Ευαγγελισμού να μπει το νοσοκομείο σε τριήμερη 24ωρη ετοιμότητα για να εξυπηρετεί «κατά προτεραιότητα» τους επισήμους του τελικού του Conference League παρακάμπτοντας τη σειρά των ασθενών.

Όπως έγραψε χθες η «Εφ.Συν.» και η Ντάνι Βέργου, το προκλητικό έγγραφο με ημερομηνία 15ης Μαΐου κοινοποιήθηκε στους διευθυντές και τμηματάρχες του νοσοκομείου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταδικάζει μέσω του αρμόδιου τομεάρχη Υγείας του κόμματος την «ντροπιαστική απόφαση του Διοικητή του Ευαγγελισμού για να δίνεται προτεραιότητα στους VIP επισκέπτες» στον τελικό ζητώντας προτείνοντας «να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων!»

«Στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων, δε νοείται άλλη προτεραιότητα, πέραν του βαθμού του επείγοντος. Προηγείται όποιος κινδυνεύει περισσότερο. Κάθε άλλη εντολή αγνοείται, γιατί αλλιώς μιλάμε για εγκληματική άσκηση της ιατρικής» τονίζει ο Πέτρος Παππάς στη δήλωσή του.

Την απόφαση καταδίκασαν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Φερεντίνος, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και η Δήμητρα Σταματέλου, παθολόγος στο νοσοκομείο, οργανωτική γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, προσπάθησε ανερυθρίαστα να εξηγήσει τα ανεξήγητα σε έναν λαό που δεν βρίσκει ούτε ράντζο γράφοντας σε ανάρτησή του «πάντοτε οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο. Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός. Κατά συνέπεια όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές».

Σχετικά Άρθρα