Το προσωπικό στοίχημα Κασσελάκη… με το επακόλουθο ρίσκο

 Το προσωπικό στοίχημα Κασσελάκη… με το επακόλουθο ρίσκο

Σε εντελώς προσωπική υπόθεση του Στέφανου Κασσελάκη εξελίσσεται η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και ως εκ τούτου θα είναι αυτός στο τέλος  που θα χρεωθεί ή θα πιστωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Και όσον αφορά τον πήχη της επιτυχίας ή της αποτυχίας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός της διάσπασης και του χαρακτήρα “εθνικών εκλογών” τον οποίο έχει προσδώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στη αναμέτρηση για το ευρωκοινοβούλιο, κυμαίνεται στο επίπεδο του ποσοστού του Ιουνίου του 2023, δηλαδή στο 18%.

Όπως διευκρινίζουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό μεταξύ 15-18% θα είναι διαχειρίσιμο την “επόμενη μέρα”, από 18% και θα θεωρηθεί επιτυχία αν όχι νίκη, ενώ ποσοστό κάτω από 15% θα ανοίξει νέο γύρο εσωστρέφειας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Με άλλα λόγια και όπως εξελίσσεται η προεκλογική καμπάνια του κόμματος το όποιο ποσοστό λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι...”ποσοστό Κασσελάκη”, καθώς όλα  κινούνται γύρω από την  προσωπική του εικόνα και λόγο, που σίγουρα απέχει παρασάγγας από τις προηγούμενες “παραδοσιακές” προεκλογικές καμπάνιες ενός κόμματος της αριστεράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα ακόμη βίντεο στα αγαπημένα του μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει  πλάνα από το backastage των μετακινήσεων του και  απαντά και σε ερωτήσεις χρηστών της πλατφόρμας tik tok.

“Έχουμε μία πολύ διαφορετική φιλοσοφία από τις άλλες παρατάξεις. Εμείς, ως η αριστερή παράταξη του τόπου βασιζόμαστε στις αξίες μας. Η μεγαλύτερη αξία είναι η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας. Αυτή η αλληλεγγύη δεν έχει κομματικό χρώμα” ήταν η απάντησή του στην ερώτηση χρήστη του tik tok “όταν πλημμυρίζει ο Βόλος και ξαναψηφίζουν Μπέο, γιατί ασχολείσαι μαζί τους;“, ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν τον αγκαλιάζει όπου πηγαίνει ο κόσμος ή αν προβάλλει στα social μόνο τις καλές στιγμές, είπε:Όχι, δεν είναι όλο αγκαλιές. Υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις, υπάρχει και κόσμος ο οποίος αρνείται να μου σφίξει το χέρι, αλλά εντάξει! Εγώ δεν έχω ενοχλήσει, πιστεύω, κανέναν στη χώρα μας, ένα ευρώ δεν έχω πάρει πραγματικά, να προσφέρω θέλω εάν αυτό ενοχλεί κάποιον, το σέβομαι”.

Μάλιστα σε μια ερώτηση κυρίας που λέει “Ο άντρας μου είναι από Θεσσαλία. Γιατί ψηφίζει ακόμη Μητσοτάκη;”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά “Κοίτα, είναι λογικό, όταν κάποιος έχει ψηφίσει κάποιον μία φορά να έχει την προδιάθεση να τον ξαναψηφίσει, μέχρις ότου, ακούσει μία εναλλακτική πρόταση που να τον έλξει”..

Την ίδια ώρα πέρα από την ΝΔ και το Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από μέρες μιας άτυπης “ανακωχής” στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου ξαναβρέθηκε το ΠΑΣΟΚ καθώς πηγές του κόμματος απάντησαν στη Χαριλάου Τρικούπη αναφορικά με τη δήλωση του του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Θανάση Γλαβίνα, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι  “ο πιο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Αποστολάκης ήταν υπουργός του κ. Μητσοτάκη”. Οι πηγές αυτές χαρακτηρίζουν ψευδή τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι πρόκειται για προσπάθεια να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι “ξεκάθαρα ψεύδη επιστρατεύει πλέον το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλει ευελπιστώντας να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ (Τρίτη 14/5) και είπε ανερυθρίαστα ότι “ο πιο στενός συνεργάτης (του Στ. Κασσελάκη), ο κ. Αποστολάκης, ήταν Υπουργός του κ. Μητσοτάκη” και τονίζουν “Πρόκειται φυσικά για ψέμα και διαστρέβλωση, αφού:
– Το 2021 ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε προτείνει στον Ευ. Αποστολάκη να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
– Ο Ευ. Αποστολάκης είχε θέσει ως απαράβατο όρο τη διακομματική συναίνεση για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο. Αυτή δεν υπήρξε και ο Ευ. Αποστολάκης απέρριψε την πρόταση υπουργοποίησης”.

Παράλληλα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας καλείται να διαχειριστεί νέα εσωκομματικά μέτωπα με την εκπρόσωπο Τύπου ο Βούλα Κεχαγιά να παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ των εμβολιασμών η οποία εκλαμβάνεται ως “άδειασμα” του Παύλου Πολάκη στη αντιπαράθεσή του  με  τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα. “Η τακτικη του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της πανδημίας είναι αρκούντως γνωστή και ο πρώην Πρόεδρός του και όλα τα στελέχη του τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιασμού και αυτό εξακολουθεί να ισχύει” τόνισε και πρόσθεσε “Δεν θέλω να σχολιάσω την σύγκρουση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ένα πρώην στέλεχος”, επαναλαμβάνοντας πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα εμβόλια ήταν κατατεθειμένη, γνωστή και διατυπωμένη από τότε που άρχισε η φάση του εμβολιασμού της πανδημίας και από τότε δεν αλλάζει κάτι.

Σχετικά Άρθρα