Κόπερφιλντ: Ο διάσημος μάγος κατηγορείται από 16 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση -Καταγγελίες πως πρώτα τις νάρκωνε

 Κόπερφιλντ: Ο διάσημος μάγος κατηγορείται από 16 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση -Καταγγελίες πως πρώτα τις νάρκωνε

Συνολικά 16 γυναίκες κατηγορούν τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά από προηγούμενες δεκαετίες. Την αποκάλυψη κάνει ο Guardian που αναφέρει πως οι γυναίκες που τον κατηγορούν, ήταν έφηβες όταν δέχτηκαν την «επίθεση», κάτι που οι δικηγόροι του διαψεύδουν ως «ισχυρισμούς εντελώς ψευδείς και απίθανους».

Ο διάσημος μάγος δέχεται καταγγελίες για γυναίκες που αναφέρουν πως τους επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν από 15 ως 18 ετών, σημειώνοντας πως ενδεχομένως ο Κόπερφιλντ δε γνώριζε τις ηλικίες τους.

Ένα από τα θύματα τον κατηγορεί πως τη νάρκωσε προτού την βιάσει, ενώ το ίδιο λένε άλλες τρεις γυναίκες. Τα φερόμενα εγκλήματα τελέστηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014

Ο Guardian έχει στα χέρια του καταγγελίες με μαρτυρίες άνω των 100 ατόμων που εξετάζει, αναφέρει το δημοσίευμα. Τα περισσότερα θύματα γνώρισαν τον Κόπερφιλντ μέσω της δουλειάς του.

Ο ίδιος μέσω των δικηγόρων του ξεκαθάρισε πως «ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με ανήλικο» και πως είναι «υπέρμαχος του #MeToo».

Αρκετά από τα θύματα καταγγέλλουν πως ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος.

Θυμίζουμε πως ο Κόπερφινλτ ήταν μεταξύ των «υψηλών προσώπων» που σε δικαστικά έγγραφα αποδείχθηκε πως είχε σχέσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.

Σχετικά Άρθρα