Ενδοοικογενειακή βία: Στοιχεία σοκ – 493 καταγγελίες και 305 συλλήψεις σε έξι ημέρες

 Ενδοοικογενειακή βία: Στοιχεία σοκ – 493 καταγγελίες και 305 συλλήψεις σε έξι ημέρες

Μετά τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας είπε μιλώντας στο ΕΡΤNews, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου,. Μάλιστα αποκάλυψε ότι από τις 6 έως τις 12 Μαϊου καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ 493 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

«Περίπου 500 περιστατικά δέχονται οι αστυνομικοί είτε σε κάποιο γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας είτε σε κάποιο αστυνομικό τμήμα. Ανταποκρίθηκαν σε 828 κλήσεις στην Άμεση Δράση – πολύ μεγάλος αριθμός – ενώ 59 γυναίκες ζήτησαν και έλαβαν την εφαρμογή του Panic Button

«Πραγματοποιήθηκαν 305 συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία και νέα θύματα ζήτησαν να μεταφερθούν σε κάποια ασφαλή δομή με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.»

Όπως σημείωσε «αυτό το παρατηρούμε συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων που φτάνουν σε κάποια αστυνομική υπηρεσία. Έως τώρα δίσταζαν για κάποιους λόγους να φτάσουν στην Ελληνική Αστυνομία.

Όμως έχουν αλλάξει οι γυναίκες, έχει αλλάξει και η αστυνομία στον τρόπο που διαχειρίζεται περιστατικά, έχουν αλλάξει και τα θύματα εμπιστεύονται τις αρχές».

Σχετικά Άρθρα