Αντί Hilton …Conrad/ Sold out με 22.000 ευρώ ανά τετραγωνικό τα 50 διαμερίσματα στο εμβληματικό ξενοδοχείο- Πότε θα είναι έτοιμο
Θα συνηθίσουμε, άραγε, σε μερικούς μήνες να πάψουμε να μιλάμε για το Hilton και να αναφερόμαστε αντ’ αυτού στο …Conrad; Διότι έτσι θα ονομάζεται το επιβλητικό κτίριο-τοπόσημο της Αθήνας, απέναντι από τη νέα Εθνική Πινακοθήκη, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας, που έχει συνδέσει την εμβληματική παρουσία του με τη σύγχρονη Ελλάδα. Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε (του ομίλου Κωνσταντακόπουλου που έχει και το Costa Navarino) που έχει αναλάβει την ανακατασκευή και την μετατροπή του σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο με επιπλέον 50 πολυτελείς κατοικίες (για “κροίσους”) έχει δηλώσει πως θα λειτουργήσει στις αρχές του 2025.
Το νέο μοντέλο που θα εφαρμοστεί έχει υβριδικό χαρακτήρα σε επίπεδο χρήσεων, αποδίδοντας ένα μοναδικό στο είδος του συγκρότημα. Εξωτερικά, τα δύο κτίρια –το επιβλητικό κυρτό κτίριο των Ε. Βουρέκα, Πρ. Βασιλειάδη, Σπ. Στάικο & Α. Γεωργιάδη και το επιπλέον χαμηλό κτίριο το οποίο προστέθηκε πίσω του το 2004, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων– θα διατηρήσουν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους, ενώ τα στοιχεία τους πρόκειται να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο.
Οι αισθητικές και λειτουργικές αλλαγές αφορούν στο εσωτερικό των κτιρίων, όπως και συγκεκριμένα μέρη του κτιριακού συμπλέγματος, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν πρόσθετα οικοδομήματα, εφόσον μεγάλο μέρος του ακινήτου παρέμενε ανεκμετάλλευτο.
H ζήτηση για υπερπολυτελείς κατοικίες στο πάλαι ποτέ θρυλικό Hilton, που την ώρα τούτη αλλάζει ριζικά και μετατρέπεται σε Conrad, έχει χτυπήσει κόκκινο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ουσιαστικά έχει υπάρξει sold out στα διαμερίσματα – φιλέτα του τελευταίου ορόφου, με τιμές ανά τετραγωνικό μετρό που ξεκινούν από 22.000 ευρώ
Αναλυτικότερα, η επένδυση περιλαμβάνει:
-Δημιουργία 50 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences. Τα διαμερίσματα έχουν ήδη πωληθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ.
-Συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου (όπου βρισκόταν το Galaxy Bar) για τη φιλοξενία νέων εμπειριών γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, τόσο για τους ενοίκους του συγκροτήματος όσο και για τους επισκέπτες.
-Επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας (η οποία αναφερόταν και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960 αλλά δεν υλοποιήθηκε)
-Δημιουργία νέων θεματικών χώρων έκτασης 5.500τ.μ. για εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας, επώνυμα εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, αλλά και μια σύγχρονη λέσχη μελών.
Θα ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης, για ανάπλαση και εργασίες ανακαίνισης με μικρές επεκτάσεις στο κτήριο που στέγαζε επί σειρά ετών το ξενοδοχείο Hilton, ώστε να μετατραπεί σε ξενοδοχείο με περίπου 280 δωμάτια/σουίτες καθώς και 50 πολυτελείς κατοικίες, που θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο.
«Το εμβληματικό κτίριο της Αθήνας πρόκειται να μετασχηματιστεί σε έναν καινοτόμο και πολυδιάστατο προορισμό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας φιλοξενία, κατοικίες και πολλαπλές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες», ανέφερε ένα παλαιότερο δελτίο Τύπου του ομίλου. Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, όπως ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση για την ανακοίνωση της συνεργασίας της Hilton με την Brown Hotels, οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς και το μεγαλόπνοο πρότζεκτ θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2025. Δεν θα είναι πια το Hilton, αλλά το Conrad.
Προχωρούν οι εργασίες
Οι εγκριτικές αποφάσεις, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων ήταν απαραίτητες λόγω της γειτνίασης του συγκροτήματος με το περιβάλλον της Εθνικής Πινακοθήκης, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που έχει χαρακτηριστεί νεότερο μνημείο.
Τώρα οι εργασίες που προχωρούν από το δίδυμο των ομίλων ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και Οlayan, οι οποίοι, ως γνωστόν, έχουν αναλάβει τη μεγάλη επένδυση για τη μετατροπή του πρώην «Hilton» σε ολοκληρωμένο προορισμό φιλοξενίας 5* με κατοικίες και καταστήματα, αφορούν, κατ’ αρχάς, τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις των ορόφων, την προσθήκη χώρου κατ’ επέκταση στο επίπεδο του πρώτου υπογείου, την προσθήκη καθ’ ύψος σε υφιστάμενο ισόγειο χώρο στο επίπεδο της πισίνας, τις πολύ σημαντικές τροποποιήσεις όψεων (λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και Βεντήρη), κ.τ.λ.
Βασική επισήμανση, ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της σύνθεσης του Μόραλη στην όψη του κτιρίου.