Στην Κρήτη και τα Ανώγεια ο Κυριάκος Πιερρακάκης

 Στην Κρήτη και τα Ανώγεια ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Στα Ανώγεια, και πιο συγκεκριμένα στο αστεροσκοπείο Σκίνακα, βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέχεια της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη από χθες, Δευτέρα.

Ο υπουργός παρακολούθησε την παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης «Αστεροσχολείο», που έχει ως στόχο να συμβάλλει στην απόκτηση γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις.

Ο υπουργός, σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτήρισε την έναρξη της δράσης ως ένα «βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και του αποτυπώματος του Αστεροσκοπείου στην κοινωνία».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το αστεροσκοπείο Σκίνακα έχει ενταχθεί από το 2021 στο πρόγραμμα «Fibre in the sky» του ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος), που αφορά στην επόμενη γενιά δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Μαζί με τον κ. Πιερρακάκη, επισκέφθηκαν το αστεροσκοπείο και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου, ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης, δήμαρχος Ανωγείων και η Ελεωνόρα Μελέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Σχετικά Άρθρα