“Μυστικό” δείπνο Μητσοτάκη Ερντογάν- Ουδείς γνωρίζει τι συζήτησαν εκτός από τον διερμηνέα

 “Μυστικό” δείπνο Μητσοτάκη Ερντογάν- Ουδείς γνωρίζει τι συζήτησαν εκτός από τον διερμηνέα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις συναντήσεις και τις κοινές δηλώσεις τους με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες κάθισαν οι δύο τους σε ένα τραπέζι για να δειπνήσουν. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το κλίμα ήταν ευχάριστο. Οι δυο ηγέτες συνομιλούσαν συνεχώς, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς συζήτησαν εκτός φυσικά από τους διερμηνείς οι οποίοι βοήθησαν τους δύο ηγέτες να τα πουν.

Πρόκειται για τον Μίλτο Νικολαϊδη από ελληνικής πελυράς και τον Τούρκο συνεργάτη του κ. Ερντογάν.

Σε αντίθεση με το γεύμα εργασίας της Αθήνας, όπου οι αντιπροσωπείες έκατσαν στο ενιαίο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, στην Άγκυρα η τουρκική προεδρία τοποθέτησε τους καλεσμένους σε ροτόντες.  Ο καθένας πήγε με το… ζευγάρι του και έτσι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν κάθισαν μόνοι τους σε μια ροτόντα, μαζί με τους δύο μεταφραστές τους.

Οι υπουργοί Εξωτερικών, Γεραπετρίτης και Φιντάν μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κάθισαν σε άλλο τραπέζι.

Η ορχήστρα έπαιζε οθωμανική μουσική και προς τιμήν της ελληνικής αντιπροσωπείας έπαιξαν κάποια αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, όπως η «Φραγκοσυριανή», «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», «Αποβραδίς ξεκίνησα», κ.α.

Στο δείπνο σερβιρίστηκαν λαδερές αγκινάρες, κεμπάπ με φυστίκι, παϊδάκια, φρέσκα κουκιά, ντολμαδάκια και άλλα.

Πλούσιο ήταν και το επιδόρπιο που εκτός από μπακλαβά και χαλβά περιλάμβανε και καζάν ντιπί.

Όσον αφορά το μεγαλειώδες Λευκό Παλάτι, στην πραγματικότητα είναι ένα τεράστιο συγκρότημα, ενώ σύμμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ακόμα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις μπήκε στο γραφείο του Ερντογάν κοιτούσε γύρω γύρω και έμοιαζε εντυπωσιασμένος.

Σχετικά Άρθρα