Κατάληψη Νομικής:28 συλλήψεις ανάμεσά τους Γάλλοι, Ιταλοί-Τι βρέθηκε στον χώρο (εικόνες, vid)

 Κατάληψη Νομικής:28 συλλήψεις ανάμεσά τους Γάλλοι, Ιταλοί-Τι βρέθηκε στον χώρο (εικόνες, vid)

Σε συλλήψεις από την ΕΛΑΣ μετατράπηκαν οι 28 προσαγωγές ατόμων που βρέθηκαν στην κατάληψη της Νομικής κατά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της, την Τρίτη (14/05). Όπως έγινε γνωστό, από τους 28 συλληφθέντες οι 10 είναι άνδρες και οι 18 γυναίκες. Δεκαπέντε από τους συλληφθέντες δηλώνουν φοιτητές, κάτι που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα από τις Αρχές.

Από τους 10 άνδρες που συνελήφθησαν, οι εννέα είναι Έλληνες και ο ένας Ισπανός.

Από τις 18 γυναίκες που συνελήφθησαν, οι 10 είναι Ελληνίδες και οι οκτώ αλλοδαπές (τρεις Γαλλίδες, δύο Γερμανίδες, δύο Ιταλίδες και μία Αγγλίδα). Καμία εκ των συλληφθέντων δεν δήλωσε φοιτήτρια.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες.

Δείτε εικόνες από το εσωτερικό της κατάληψης:

nomiki_in__10_
nomiki_in__9_
nomiki_in__11_
nomiki_in__13_
nomiki_in__2_
nomiki_in__12_

Δείτε βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στην Νομική:

Τι βρήκαν οι Αρχές μέσα στον χώρο της κατάληψης

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Ειδικότερα μέσα στον χώρο του κυλικείου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένας κόφτης για αλυσίδες, στυλιάρια, κράνη και σπρέι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας για την επιχείρηση:

Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , το πρωί της Τρίτης με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε. και της ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν -28- άτομα (-10- άνδρες και-18- γυναίκες), εκ των οποίων -9- αλλοδαποί [1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα], σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες.

Σημειώνεται ότι, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι οι αλλοδαποί ουδεμία σχέση έχουν με τη Σχολή, ενώ -15- από τους ημεδαπούς δήλωσαν ότι είναι φοιτητές.

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Σε απέλαση με συνοπτικές διαδικασίες οδηγούνται οι καταληψίες

Διαδικασία διοικητικής απέλασης με συνοπτικές διαδικασίες ενεργοποιείται για τους 9 από τους 28 συλληφθέντες στην κατάληψη της Νομικής. Πρόκειται για Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Σχολής και βάσει των αδικημάτων τους, η παρουσία τους σε ελληνικό έδαφος συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια τάξη, διάταξη που υπαγορεύει την απέλασή τους από την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα