Τελικός Conference League: Ποιος διαιτητής θα σφυρίξει το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα

 Τελικός Conference League: Ποιος διαιτητής θα σφυρίξει το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός και η Φιορεντίνα μπαίνουν σιγά σιγά σε ρυθμούς του τελικού του Conference League με την UEFA να γνωστοποιεί τους διαιτητές όλων των τελικών. Στον τελικό της OPAP Arena ορίστηκε ο 44χρονος Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας, γνώριμος στα ελληνικά λημέρια μας καθώς έχει σφυρίξει στο παρελθόν τέσσερις αγώνες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτός θα είναι ο πρώτος του ευρωπαϊκός τελικός, καθώς μέχρι πρότινος έχει σφυρίξει έναν ημιτελικό για το Champions League και δύο ημιτελικούς για το Europa League.

Βοηθοί του θα είναι οι Πάουλο Σοάρες και Πέδρο Ριμπέριο και τέταρτος ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ. Στο VAR θα είναι ο Πορτογάλος Τιάγκο Μάρτινς με βοηθό τον Γερμανό Κριστιάν Ντίνγκερτ και υποστηρικτή στο VAR τον επίσης Γερμανό Μάρκο Φριτζ.

Τα ματς που έχει σφυρίξει στην Ελλάδα

Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας έχει σφυρίξει τρία παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Το πρώτο ήταν στις 21 Νοεμβρίου 2020 όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού 1-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Την ίδια χρονιά ήρθε και πάλι στην Ελλάδα και σφύριξε τη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Την περσινή σεζόν στα playoffs ήταν ο διαιτητής του Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (0-0), ενώ φέτος σφύριξε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena, το οποίο έληξε (1-1) για την κανονική διάρκεια.

Τι έχει κάνει στα παιχνίδια των δύο φιναλίστ

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα σφυρίξει τον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος διαιτητής σε επίπεδο Ευρώπης. Δύο φορές έχει σφυρίξει και τη Φιορεντίνα για ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πρώτη ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2013 όταν οι βιόλα νίκησαν 2-1 την Ντνίπρο και η δεύτερη ήταν όταν ηττήθηκε από την Γκλάντμπαχ με 2-4 σε αγώνα νοκ-άουτ.

Οι τελικοί του Αρτούρ Σοάρες Ντίας

Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας έχει σφυρίξει στην καριέρα του έξι τελικούς και αυτός θα είναι ο πρώτος διεθνής του. Έχει σφυρίξει δύο τελικούς Κυπέλλου Πορτογαλίας (Taça de Portugal), δύο σούπερ καπ (Supertaça Cândido de Oliveira), ένα Λιγκ Καπ (Allianz Cup), καθώς και έναν τελικό Κυπέλλου Σαουδικής Αραβίας.

Σχετικά Άρθρα