“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ”: Δείτε πως είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς (εικόνες)

 “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ”: Δείτε πως είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς (εικόνες)

Τις άγιες ημέρες του Πάσχα τις έχουμε συνδυάσει με τη συγκλονιστική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Τα γυρίσματα της θρυλικής τηλεσειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976, με την κινηματογράφηση της να γίνεται από τη RAI Radiotelevisione Italiana. Προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977.

Σαρανταεννέα χρόνια έχουν περάσει από τότε και οι πρωταγωνιστές έχουν αλλάξει… ριζικά!

Δείτε πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

O Ιησούς (Robert Powell)

Ο ηθοποιός έγραψε ιστορία με τον συγκεκριμένο ρόλο στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και παρότι συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός δεν κατάφερε να κάνει κάτι που να ξεχωρίσει τόσο, στα χρόνια που ακολούθησαν.

Αναμφισβήτητα είναι ο πιο επιτυχημένος Ιησούς σε αυτόν τον ρόλο και κανείς άλλος ηθοποιός που τον υποδύθηκε δεν κατάφερε να ξεχωρίσει όσο ο Robert Powell.

«Να προσπαθείς να υποδυθείς έναν Θεό και να το συνειδητοποιήσεις, είναι μια παράκαμψη προς τον νευρικό κλονισμό», είχε δηλώσει ο πρωταγωνιστής 40 χρόνια μετά, σε ένα ειδικό αφιέρωμα στο έργο του Τζεφιρέλι, που παρουσίασε το History Channel πριν από δύο χρόνια.

O Ιησούς (Robert Powell)

Η Παρθένος Μαρία (Olivia Hussey)

Τον ρόλο της μητέρας του Χριστού είχε η Olivia Hussey. Στο πρόσωπό της, άλλωστε, ο Φράνκο Τζεφιρέλι είδε και την ηρωίδα του Σαίξπηρ, Ιουλιέτα.

Η Olivia Hussey, γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1951 στην Αργεντινή και σε ηλικία 13 ετών έπαιξε στο θέατρο με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Ο πατέρας της ήταν τραγουδιστής τάνγκο και η μητέρα της είχε βρετανικές και σκοτσέζικες ρίζες. Μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες και σε ηλικία 7 ετών έφυγε με τη μητέρα της στην Αγγλία και παρακολούθησε από πολύ μικρή μαθήματα υποκριτικής.

Olivia Hussey

Ο Ιωσήφ (Γιώργος Βογιατζής)

Στη δημοφιλή σειρά έπαιξε και ο Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής στον ρόλο του Ιωσήφ. Ο γνωστός ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία Ζορμπάς (1964) του Μιχάλη Κακογιάννη και τα επόμενα χρόνια μοίραζε το χρόνο του μεταξύ κινηματογράφου και τηλεόρασης και μεταξύ ΗΠΑ, Γαλλίας και Ιταλίας. 

Γιώργος Βογιατζής
Γιώργος Βογιατζής

Η Μοιχαλίδα (Claudia Cardinale)

H τότε πανέμορφη Claudia Cardinale έπαιζε τη μοιχαλίδα που ο Ιησούς σώζει από τον λιθοβολισμό των εξαγριωμένων ανδρών. «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» η περίφημη φράση που χρησιμοποιούμε πάντα από τις χριστιανικές διδαχές. Η ιταλίδα ηθοποιός πλέον έχει αλλάξει πολύ στην ηλικία των 70…

Η Μοιχαλίδα (Claudia Cardinale)
Claudia Cardinale

Ο Ιούδας (Ian McShane)

Τον Ιούδα ενσάρκωσε ο Ian McShane. Τότε, ήταν 34 ετών. Ο Βρετανός ηθοποιός είναι 78 ετών σήμερα και συνεχίζει την υποκριτική του πορεία.

Μάλιστα, τον έχουμε δει σε μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες πολύ πιο πρόσφατα. Συγκεκριμένα, έπαιξε στο Game of Thrones.

ιουδας ιησους απο τη ναζαρετ
Ian McShane

Σχετικά Άρθρα