Μητσοτάκης: Στην Τήνο για Πάσχα-Αμέσως μετά περιοδείες με τρία διλήμματα-Εκτιμήσεις για αυξημένη πόλωση ενόψει ευρωκάλπης

 Μητσοτάκης: Στην Τήνο για Πάσχα-Αμέσως μετά περιοδείες με τρία διλήμματα-Εκτιμήσεις για αυξημένη πόλωση ενόψει ευρωκάλπης

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ως τις Ευρωεκλογές η Κουμουνδούρου «θα κλιμακώνει» με κάθε αφορμή, ενώ υπήρξε έντονη αντίδραση στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος, με αφορμή την αποφυλάκιση του ναζιστή και αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκο Μιχαλολιάκο, μίλησε για «απορρύθμιση στη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης» με ευθύνη της κυβέρνησης. Παράλληλα μετά τη συνάντησή με τον Αρχιεπίσκοπο στην Μητρόπολη Αθηνών για την Ακολουθία των Παθών ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για το τελευταίο διάλειμμα πριν από τις Ευρωεκλογές. Μία οικογενειακή απόδραση στην Τήνο όπου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα.

Από την ερχόμενη Πέμπτη όμως ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς περιοδείας. Αναμένεται να ξεκινήσει τις επισκέψεις τους από την Ήπειρο (π.χ. Άρτα) και το Βόρειο Αιγαίο (π.χ. Χίο).

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε ήδη το σύνθημα της για τις Ευρωεκλογές, το «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα θα αναδείξει στην επαφή τους με τους πολίτες τρία διλήμματα των ευρωεκλογών.

  • Θέλουν οι πολίτες να συνεχιστεί μία πολιτική εθνικής σιγουριάς και οικονομικής ανακούφισης; Ή θέλουν να ρισκάρουν ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα με αψήφιστες αποφάσεις και πειράματα;
  • Είμαστε έτοιμοι να δυναμώσουμε τις ελληνικές διεκδικήσεις μέσα στην Ευρωβουλή; Ή θα στείλουμε εκεί εκπροσώπους που θα κατηγορούν σε κάθε ευκαιρία τον τόπο;
  • Και τέλος θα επιλέξουν οι πολίτες να επιστρέψουμε στην καθήλωση; Ή θα διατηρηθούμε στην ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων;

Ταυτόχρονα θα αναδεικνύει το κυβερνητικό έργο για τον νέο δικαστικό χάρτη, την επιστολική ψήφο, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα όπως αυτό της μητρότητας που τώρα επεκτάθηκε για 9 μήνες στις ελεύθερες επαγγελματίες και τις αγρότισσες, τις ανακαινίσεις των νοσοκομείων, την ίδρυση απογευματινών χειρουργείων και τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις αλλά και τις διεκδικήσεις της Κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα τα κονδύλια για τους αγρότες, την πολιτική στο Μεταναστευτικό και τις προσπάθειες προώθησης της κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής και άμυνας.

Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για Μιχαλολιάκο

«Τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, αφού στη Δημοκρατία μας υπάρχει διάκριση των εξουσιών», αντέδρασε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε σειρά κυβερνητικών ρυθμίσεων για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και ότι είναι ο ποινικός κώδικας της κυβέρνησης Τσίπρα που έδωσε το δικαίωμα τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής να κάνει αίτημα για αποφυλάκιση.

«Αν στην επίμαχη περίπτωση μπορούσαν να εφαρμοστούν οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ – τις οποίες το κόμμα του δεν υπερψήφισε ούτε επί της αρχής ούτε κατ’ άρθρο – ο αποφυλακισθείς δεν θα μπορούσε να κάνει καν αίτηση. Τόλμησε σήμερα (ο κ. Κασσελάκης), αντί να σιωπήσει για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κόμματός του, να προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης ”Χρυσή Αυγή”», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Ο κ. Κασσελάκης, αν και κάθε φορά βάζει πιο ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας και της αυτογελοιοποίησης, καταφέρνει να τον ξεπερνά», πρόσθεσε.

  • Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αφήσει σαφείς αιχμές προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Θα το εκτιμήσουν δεόντως οι ψηφοφόροι της στις ευρωεκλογές που έρχονται. Φυσικά, απέναντι στο ακροδεξιό τόξο, ο δημοκρατικός κόσμος θα είναι μία γροθιά», δήλωσε σε ανάρτησή του.

«Ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά στοιχεία, την ανομία, τη συγκάλυψη, και η προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, έχει οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης», είχε προσθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης, προκαλώντας την άμεση απάντηση του Π. Μαρινάκη.

Την απόφαση της Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επέκρινε η αντιπολίτευση πλην των ακροδεξιών κομμάτων.

«Η απόφαση ελήφθη παρά τη μη πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων, καθώς ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας και παρά την αντίθετη γνώμη του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα