Η συνάντηση (κατευνασμού) Μητσοτάκη-Ιερώνυμου και ο ρόλος του Χάρη Κονιδάρη

 Η συνάντηση (κατευνασμού) Μητσοτάκη-Ιερώνυμου και ο ρόλος του Χάρη Κονιδάρη

Η κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη-Ιερώνυμου στο Δήλεσι, την Παρασκευή, δείχνει πως οι σχέσεις Μεγάρου Μαξίμου και Αρχιεπισκοπής που επλήγησαν σφόδρα με το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια οδηγούνται σε κατευνασμό. Είχε προηγηθεί, βεβαίως, η επίσκεψη του γιού του Φρέντι Μπελέρη, Φρέντι, στον κ. Ιερώνυμο, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Επικρατείας (ο οποίος παρότι αποπέμφθηκε λόγω της επίσκεψης στην οικία του Βαγγέλη Μαρινάκη εξακολουθεί να παρέχει διακριτικά τις υπηρεσίες του) Σταύρο Παπασταύρου.

Οι πληροφορίες θέλουν να έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκτόνωση της κρίσης ο διαχρονικά εξ απορρήτων συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης. Και το Μαξίμου δικαίως ελπίζει και σε εκτόνωση του κλίματος στις ενορίες ενόψει Εβδομάδας των Παθών και μετά τα κρούσματα φραστικών επιθέσεων, ακόμα και χειροδικίας, σε βάρος βουλευτών της Ν.Δ.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό σχόλιο από το powergame.gr του Γιάννη Κουρτάκη:

 Επειδή ό,τι διαβάζετε εδώ αποτελεί προϊόν ρεπορτάζ και όχι κατευθυνόμενων διαρροών, στις οποίες από μικρός είχα μια σχετική αλλεργία, σήμερα θα σας μεταφέρω μέρος του παρασκηνίου που οδήγησε στο λιώσιμο των πάγων ανάμεσα στο Μαξίμου και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το δείγμα ότι κάτι έχει αλλάξει προς τη θετική κατεύθυνση δόθηκε με αφορμή τη συνάντηση του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον γιο του Μπελέρη, παρόντος του πρώην υπουργού Σταύρου Παπασταύρου. Όπως έμαθα, καθοριστικό ρόλο για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης έπαιξε ο στενός (και διαχρονικός) συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης, ο οποίος, για όσους δεν τον γνωρίζουν, συνδέεται με μακρόχρονη φιλία, από το δημοτικό, με τον Παπασταύρου, ενώ υπήρξε και συμμαθητής στο Κολέγιο με τον πρόεδρο Μητσοτάκη. Επίσης, η αδερφή του Κονιδάρη έχει παντρευτεί τον καθηγητή Συνολάκη, τον οποίο έχει βαπτίσει ο πρεσβύτερος Μητσοτάκης. Το πρόσωπο-κλειδί που συνετέλεσε στο λιώσιμο των πάγων ήταν ο Κονιδάρης, ο οποίος μάλιστα ήταν της άποψης ότι η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών έπρεπε να πραγματοποιηθεί μακριά από τις τυπικότητες των γραφείων τους. Όπως σας αποκάλυψα από χθες, Μητσοτάκης και Ιερώνυμος πριν από το Πάσχα θα συναντηθούν σ’ έναν χώρο που θα εξέπεμπε και έναν μεγαλύτερο συμβολισμό. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να επισκεφθούν από κοινού τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, την ερχόμενη Παρασκευή.

Σχετικά Άρθρα