Αζερμπαϊτζάν κατά Ελλάδας, Γαλλίας, Ινδίας: Εξοπλίζουν την Αρμενία -Αν δούμε σοβαρή απειλή θα λάβουμε μέτρα

Αζερμπαϊτζάν κατά Ελλάδας, Γαλλίας, Ινδίας: Εξοπλίζουν την Αρμενία -Αν δούμε σοβαρή απειλή θα λάβουμε μέτρα

Το Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί απλώς να «κάθεται και να περιμένει» έως ότου η Γαλλία, η Ινδία και η Ελλάδα εξοπλίσουν την Αρμενία εναντίον του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους ξένων think tanks. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι χώρες το κάνουν ανοιχτά, προσπαθώντας να αποδείξουν κάτι. «Αν δούμε μια σοβαρή απειλή, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά μέτρα», απείλησε ο Αλίεφ.

Σύμφωνα με τον Αλίεφ, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν το κατέστησε απολύτως σαφές στην κυβέρνηση της Αρμενίας και «τις πλευρές που προσπαθούν να φροντίσουν την Αρμενία».

Σοβαρές ανησυχίες είχαν εκφραστεί, από την Κοινότητα Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, σχετικά με τις στρατιωτικές σχέσεις της Αρμενίας, ιδίως υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια στην Αρμενία.

  • Ο ίδιος οργανισμός έχει επισημάνει τον ταχύ εξοπλισμό της Αρμενίας, λέγοντας πως φέρεται να υποστηρίζεται από τη Γαλλία, την Ινδία και την Ελλάδα, καθώς και την επιρροή της Γαλλίας και της Ελλάδας στη διαχείριση του αρμενικού στρατού, σύμφωνα με το Caliber.Az που επικαλείται σχετικές δηλώσεις.

«Ο γρήγορος οπλισμός της Αρμενίας με την υποστήριξη της Γαλλίας, της Ινδίας και της Ελλάδας, ο ρόλος της Γαλλίας και της Ελλάδας στη διαχείριση του αρμενικού στρατού, τα σχέδια για τη δημιουργία τετραμερούς μορφής στρατιωτικής συνεργασίας προκαλούν σοβαρές ανησυχίες. Η πρόθεση δημιουργίας μιας τέτοιας τετραμερούς μορφής στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ κρατών που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές έρχεται σε αντίθεση με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο. Με τέτοιες ενέργειες η Γαλλία, η Ινδία και η Ελλάδα ωθούν την Αρμενία προς μια νέα στρατιωτική επίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν», ανέφεραν.

Μάλιστα, η κοινότητα είχε διατυπώσει αίτημα προς την κυβέρνηση της Αρμενίας να απόσχει από τέτοιες επιθετικές ενέργειες, να σταματήσει τις πολιτικές στρατιωτικοποίησης και αντ’ αυτού να επιλέξει μια ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων με το Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης της επιστροφής των εξόριστων.

Σχετικά Άρθρα