Το “top 10” των αεροδρομίων παγκοσμίως για το 2024- Ποιο πέρασε στην πρώτη θέση- Έπεσε στην κατάταξη το “Ελ. Βενιζέλος”

 Το “top 10” των αεροδρομίων παγκοσμίως για το 2024- Ποιο πέρασε στην πρώτη θέση- Έπεσε στην κατάταξη το “Ελ. Βενιζέλος”

Το διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα ανακηρύχθηκε καλύτερο αεροδρόμιο του πλανήτη το 2024, η Σιγκαπούρη πέρασε στη δεύτερη θέση. Στην πρώτη δεκάδα είναι το Παρίσι, το Μόναχο, η Ζυρίχη και στη 10η θέση η Κωνσταντινούπολη.

Το Ελ. Βενιζέλος από την 60η θέση πέρσι έπεσε στην 67η θέση φέτος. Η τελευταία εξέλιξη δεν είναι προφανώς θετική και πρέπει να απασχολήσει διοίκηση του αεροδρομίου και κυβέρνηση, καθώς ένα ανταγωνιστικό αεροδρόμιο πολύ υψηλών προδιαγραφών αποτελεί και στοιχείο προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών. Το Παρίσι (Σαρλ ντε Γκωλ) είναι το πρώτο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο στην κατάταξη, ενώ και η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην 10η θέση.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad, Ντόχα, ανακηρύχθηκε το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο για το 2024 , με το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης στη 2η θέση και το αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ στην 3η θέση.

Ντόχα Χαμάντ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad είναι το διεθνές αεροδρόμιο για την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ. Το αεροδρόμιο έχει περιγραφεί ως το πιο σημαντικό αρχιτεκτονικά τερματικό συγκρότημα στον κόσμο, καθώς και ως το πιο πολυτελές. Είναι το αεροδρόμιο κόμβος για την Qatar Airways .

Σιγκαπούρη Τσανγκί

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους επιβατών για τη νοτιοανατολική Ασία και είναι γνωστός για τις ασυναγώνιστες εμπειρίες επιβατών του.

Paris CDG

Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού είναι το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο στη Γαλλία. Και είναι το πρώτο ευρωπαϊκό στο top 10.Το αεροδρόμιο λειτουργεί ως ο κύριος κόμβος της Air France . Άνοιξε το 1974 και πήρε το όνομά του από τον πολιτικό Charles de Gaulle.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 10 ΠΡΩΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ (εδώ)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 100 ΠΡΩΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ (εδώ)- ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”

Σχετικά Άρθρα