Κακοκαιρία: Η νέα πρόγνωση Μαρουσάκη- Οι χάρτες του Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

 Κακοκαιρία: Η νέα πρόγνωση Μαρουσάκη- Οι χάρτες του Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κυριότερα στοιχεία της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει στη χώρα από το πρωί της Παρασκευής 19/04 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04 θα είναι:

  • οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες
  • οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη προς την κεντρική Ελλάδα, προς τη Θεσσαλία, της Δυτική Μακεδονία, την Εύβοια θα δούμε έναν όγκο βροχής 40-60 χιλιοστά. Στα πιο ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας δεν αποκλείεται ο όγκος νερού να ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά σε ένα διάστημα 6-12 ώρες. Επίσης, μεγάλος όγκος νερού αναμένουμε να σημειωθείς προς τα βορειοανατολικά τμήματα, δηλαδή προς το βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη που θα ρίξει 60-80 χιλιοστά, αλλά και προς τον νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα ρίξει 40-60 χιλιοστά.

Την ίδια ώρα, ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του παρουσιάζει σε χάρτες τις «βροχές του Σαββάτου ανά 6ωρο με μια ματιά!».

«Άστατος ο καιρός την Κυριακή στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ενώ τη Δευτέρα και κυρίως την ερχόμενη Τρίτη στα δύο θα χωριστεί η χώρα: Φθινόπωρο στα βόρεια με βροχές, ενώ αντίθετα καλοκαίρι με θολούρα στην ατμόσφαιρα θα επικρατήσει στα νότια εξαιτίας μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης, με τη θερμοκρασία στη νότια Ελλάδα να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου!», σημειώνει ακόμη.

Σχετικά Άρθρα