Γεωργιάδης: “Αυτό που είπε ο Κασσελάκης δεν το έχω πει ούτε εγώ”

Γεωργιάδης: “Αυτό που είπε ο Κασσελάκης δεν το έχω πει ούτε εγώ”

Απευθύνοντας τα συγχαρητήριά του, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κασσελάκη για την ανακοίνωσή του όπου καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, καθώς, όπως είπε «είναι ασφαλώς προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε πω πρόκειται για μια συγκλονιστικά θετική εξέλιξη και μια μεγάλη πρόοδο για την Ελλάδα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε  χαρακτηριστικά «στο κομμάτι του φιλοδυτικού του προσανατολισμού, θέλω και να τον ενθαρρύνω και να τον επαινέσω. Εμένα ενδιαφέρει πάντα το συμφέρον της Ελλάδος. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι με τη Δύση».

«Το κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που στο παρελθόν είχε βουλευτές πάνω σε καράβια που πήγαιναν στη Γάζα, ένα κόμμα που έχει πολιτικά στελέχη που κάνανε καριέρα με τις παλαιστινιακές μαντίλες και με τις διαδηλώσεις κατά της Αμερικής και της Δύσης, παίρνει μια τόσο ξεκάθαρη υπέρ του Ισραήλ, θέση. Αυτό είναι μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα. Έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σεβάστηκε τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, που ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά οικοδόμησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και που συνεχίζει και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης» επισήμανε.

Με αφορμή και την παρουσία του κ, Κασσελάκη στις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη για την 25ης Μαρτίου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής. «Ο κ. Κασσελάκης θα τρελάνει τους Συριζαίους. (…) Είσαι ψηφοφόρος, μέλος ή στέλεχος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έχεις περάσει μια ζωή, από τα παιδικά σου χρόνια στις πορείες στο Πολυτεχνείου κατά της αμερικάνικης πρεσβείας με συνθήματα τύπου ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, έξω οι βάσεις του θανάτου, όχι στους εξοπλισμούς, όχι στο Ισραήλ, ναι στην Παλαιστίνη, έξω από το ΝΑΤΟ. Τα έχεις πει όλα αυτά, όχι μια φορά, αλλά επί σειρά δεκαετιών. Και έρχεται ο νέος σου πρόεδρος και λέει, το ΝΑΤΟ είναι μια ιερά αμυντική συμμαχία, αυτό δεν το έχω πει ούτε κι εγώ, είναι, έχει δίκιο ο κ. Κασσελάκης, απλά έχει τύχει να μην το έχω πει, είναι μια ιερά αμυντική συμμαχία και ότι σε αυτή την συμμαχία η Ελλάδα όχι μόνο πρέπει να συμμετέχει ως μέλος αλλά να συμμετέχει και σε στρατιωτικές αποστολές και καλώς στέλνει τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Αυτά είναι μια συγκλονιστική το τονίζω θετική εξέλιξη για τη χώρα. Γιατί όταν και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς συντάσσεται με τις φιλοατλαντικές δυνάμεις, σημαίνει ότι στη μεγάλη πλειοψηφία η Ελλάδα επιλέγει επιτέλους τη Δύση. Εκεί που θα έπρεπε να είναι πάντα».

Ο υπουργός Υγείας ευχήθηκε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και εξέφρασε την προσδοκία πως δεν θα υπάρξει άμεσα τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο χτύπημα από το Ισραήλ στο Ιράν, έτσι ώστε να αποφευχθεί η έναρξη ενός γενικευμένου πολέμου στην Μέση Ανατολή καθώς οι επιπτώσεις θα αφορούν προφανώς όχι μόνο στην Μέση Ανατολή, αλλά όλο τον κόσμο και σίγουρα και τη χώρα μας.

«Συντάσσομαι απολύτως με το Ισραήλ. Δεν υπάρχει κανένας λογικός και πολιτισμένος άνθρωπος στον κόσμο που δεν αντιλαμβάνεται ότι όταν ένα κράτος δέχεται συντονισμένη πυραυλική επίθεση στο έδαφός του από ένα άλλο κράτος, εμείς είμαστε με τον αμυνόμενο. Όταν μια δημοκρατία συγκρούεται με ένα θεοκρατικό, τυραννικό καθεστώς, εμείς είμαστε με τη δημοκρατία» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης. Επιπλέον, επισήμανε πως για πρώτη φορά σημειώνεται μια επίθεση του κράτους που λέγεται Ιράν.
«Είναι άλλο αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα. Το Ιράν χτύπαγε το Ισραήλ είτε μέσω της Χεζμπολάχ, είτε μέσω της Χαμάς, είτε μας των Χούτι. Άλλο πράγμα οι επιθέσεις στο Ισραήλ από δυνάμεις υποστηριζόμενες από το Ιράν και άλλο πράγμα η επίθεση απευθείας από το Ιράν αυτό καθαυτό» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την ανάρτησή του σε πλατφόρμα των social media, που εμφανίζει τις σημαίες Ελλάδας και Ισραήλ ενωμένες και για την οποία, ενοχλημένη η κ. Ακρίτα έκανε λόγο για «παραποίηση του εθνικού μας συμβόλου», ο υπουργός σχολίασε πως «οι δύο χθεσινές αναρτήσεις της, βρίθουν εμπάθειας, βρίθουν υποκρισίας και βρίθουν άγνοιας».

«Εμπάθειας, γιατί βασικό σκοπό έχουν να χτυπήσουν Άδωνι Γεωργιάδη, δεν έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά. (…) Υποκρισίας, γιατί αναφέρει τη δήθεν παραποίηση της ελληνικής σημαίας. Το να βάζεις δύο σημαίες δίπλα δίπλα δεν είναι παραποίηση. (…) Είναι παραποίηση να πάρεις μια σημαία και να την αλλάξεις, όχι να βάλεις δύο σημαίες στο πλάι, μισή και μισή για να δείξεις τους στενούς δεσμούς. Αυτό στην παγκόσμια γλώσσα δεν είναι παραποίηση. (…) Η υποκρισία έγκειται στο ότι η κ. Ακρίτα, όταν είχε γίνει η φασαρία με το έργο στη Νέα Υόρκη, με την ροζ σημαία εκείνης της καλλιτέχνιδος, η κ. Ακρίτα είχε υπερασπιστεί τη ροζ σημαία, είχε πείτε αυτό δεν είναι παραποίηση και δεν μιλάμε για παραποίηση όταν στέλνουμε ένα μήνυμα. Σπεύδω να τονίσω ότι ήμουν από τους πολιτικούς που είχα πει ότι δεν με ενόχλησε η σημαία και δεν τη θεώρησα προσβλητική. (…) Άγνοια, είναι το χειρότερο από τα τρία στην προκειμένη περίπτωση, γιατί δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι λέει ο δυτικός κόσμος. Το We Stand with Israel, που είναι αυτό που ανέβασα είναι σύνθημα όλων των δυτικών κρατών και ανέβασα σήμερα το πρωί και την ανάρτηση στα αγγλικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος γράφει We Stand with Israel, ακριβώς αυτό που ανέβασα εγώ. Δεν σημαίνει, λέμε να επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν, σημαίνει ότι είμαστε υπέρ της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ και είμαστε μαζί του στην προσπάθειά του να αμυνθεί στην επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν. Η ανάρτηση έγινε το βράδυ όταν πήγαιναν τα drone στο Ισραήλ».

Σχετικά με την παρατήρηση της κυρία κ. Ακρίτα, ότι το ΚΥΣΕΑ με την ανακοίνωσή του κρατάει ίσες αποστάσεις, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε πως «δεν κρατάει καθόλου ίσες αποστάσεις το ΚΥΣΕΑ. Ίσες αποστάσεις είναι μόνο στο μυαλό της κυρίας Ακρίτα που δεν έχει μεγάλη αντίληψη των εξωτερικών θεμάτων. Αν η ανακοίνωση αυτή της φάνηκε ίσες αποστάσεις, δεν ξέρουμε ελληνικά. Το ΚΥΣΕΑ είπε η Ελλάδα είναι με το Ισραήλ, τελεία και καλεί τα μέρη σε αυτοσυγκράτηση. Δεν τίθεται ζήτημα ότι η Ελλάδα είναι με το Ισραήλ».

Όσο αφορά τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του και το νομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά «δεν έχω καταργήσει το ΕΣΥ, δεν έχω κανένα σκοπό να καταργήσω το ΕΣΥ. Αντιθέτως, έχω μεγάλη φιλοδοξία να φτιάξουμε το ΕΣΥ».

Με την παραδοχή ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στα νοσοκομεία, ο υπουργός τόνισε πως αυτό δεν ακυρώνει ότι το ΕΣΥ λειτουργεί κάθε μέρα και σώζει χιλιάδες ζωές. «Εγώ θέλω να συγχαρώ την κ. Αχτσιόγλου και να την ευχαριστήσω που έκανε την ανάρτηση και είπε ότι πήγε στο Αλεξάνδρα, τα βρήκε όλα άψογα και την περιποιήθηκαν και που βρήκε την υγεία της. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα στα νοσοκομεία πάνε και βρίσκουν την εξυπηρέτηση και το φάρμακο και την υγεία τους. Δεν είναι όλα μαύρα στο ΕΣΥ. Μην ακυρώνουμε μόνοι μας αυτά που επιτυγχάνουμε απλώς και μόνο για λόγους εντυπώσεων» προσέθεσε.

Όσο αφορά στην τροπολογία που προβλέπει ότι ιδιώτες ιατροί θα δύνανται να εργάζονται στο ΕΣΥ, ο υπουργός διευκρίνισε πως θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. «Δεν απεσύρθη η τροπολογία. Εγώ είχα ανακοινώσει τη βούλησή μου να το φέρω στη Βουλή στην Επιτροπή, κάνοντας δεκτό το αίτημα των φορέων και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Κάναμε κουβέντα γι’ αυτό και εξήγησα τι θέλω να κάνω, στην Επιτροπή κάναμε κουβέντα πολλή ώρα γι’ αυτό το θέμα. Θεώρησα ότι η Βουλή είναι επαρκώς ενημερωμένη γι’ αυτή μου τη βούληση και προσέθεσα αυτή μου την απόφαση που είχα ήδη ανακοινώσει στην Επιτροπή ως νομοτεχνική βελτίωση. Τα κόμματα αντιπολιτεύσεως καίτοι προς τιμήν τους είπαν πράγματι, δεν έχουν αιφνιδιαστεί, διότι είχε ενημερώσει ο υτπουργός γι’ αυτή του τη βούληση και είχε γίνει διεξοδική συζήτηση στην Επιτροπή, πάρα ταύτα, θεώρησα ότι δεν έπρεπε να γίνει με κατάθεση τροπολογίας» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Επί της ουσίας της τροπολογίας, ο υπουργός εξήγησε καταλήγοντας, ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση που είναι σε συνέχεια του νόμου, λέει ότι «πάμε σε μία περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έχει μεγαλύτερη όσμωση με τον ιδιωτικό τομέα, είτε επιτρέποντας στους γιατρούς του ΕΣΥ να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα πέραν του ωραρίου τους στο ΕΣΥ και να αυξάνουν τα εισοδήματά τους και να παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς και εκτός νοσοκομείων, είτε επιτρέποντας σε ιδιώτες γιατρούς, εάν το επιθυμούν, να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΕΣΥ για να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς τους, με τον όρο να κάνουν και εφημερίες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα βάρη των συναδέλφων τους».

Σχετικά Άρθρα