Τέμπη: Και υπουργός διαφωνεί ανοιχτά με τις κινήσεις Καραμανλή, μετά τους 3 βουλευτές
Μετά την ξεκάθαρη αποτύπωση της λαϊκής δυσαρέσκειας στο ψήφισμα και σε δημοσκοπήσεις για την απόπειρα συγκάλυψης του πολύνεκρου εγκλήματος, ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε χθες την άρση της δικής του ασυλίας αλλά και δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Λευτέρης Κτιστάκης και ο Γιώργος Σταμάτης επέκριναν ουσιαστικά, με βαρύτατες ηθικά δηλώσεις, το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλή κρύβεται.
Επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος στο Blue Sky, είπε πως προφανώς θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ασυλία στη θέση του Κώστα Καραμανλή.
Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τον τελευταίο αλλά και τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον καλύπτει σθεναρά, καθώς πυρά εξαπέλυσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε πως εάν ο ίδιος ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές αντί να ανανεώσει την θητεία του, όπως έκανε ο πρώην υπουργός.
Επίσης, τάχθηκε κατά της πρότασης για παραίτηση από τη βουλευτική ασυλία χαρακτηρίζοντας απάτη την κ. Σπίρτζη, αφού δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του. Και υποστήριξε ότι οι ευθύνες στελεχών θα παραγραφούν μετά από 20 χρόνια, γιατί πρόκειται για κακούργημα, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι ένα κόμμα δεν μπορεί να μείνει τόσο καιρό στην εξουσία.
Ο νυν υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση του ανακριτή να διευρύνει την έρευνά του για να μην μείνουν αναπάντητα ερωτήματα για το φορτίο του ενός τρένου, την απώλεια των βίντεο και τις διαστάσεις των πραγματογνωμόνων, του διορισμένου από τις αρχές και εκείνου των συγγενών των θυμάτων.
- Στο ζήτημα επανήλθε η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι:
«το “άδειασμα” ξεκίνησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μίλησε για “ατομική επιλογή και ατομικό δικαίωμα” όσον αφορά την άρση του άρθρου 86 για τον πρώην υπουργό, ενώ σημείωσε επίσης πως “κανένας δεν είναι α πριόρι ένοχος ή α πριόρι αθώος”.
»Στη συνέχεια ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι δεν θα κατέβαινε καν στις εκλογές εάν ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή, ενώ οι βουλευτές της κυβέρνησης, Γιώργος Σταμάτης, Λευτέρης Κτιστάκης και Φίλιππος Φόρτωμας πήραν αποστάσεις από τον βουλευτή Σερρών, τονίζοντας πως στη θέση του θα είχαν ήδη ζητήσει την άρση της ασυλίας τους για να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη.
«Το Μαξίμου έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από τα κατασκευασμένα “παραμύθια” του κ. Γκρίνμπεργκ περί ανθρώπινου λάθους και “χρόνιων παθογενειών”, όπως προσχηματικά επανέλαβε και στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.