Ο Μασκ ανέβασε βίντεο που δείχνει άνδρα με εμφύτευμα εγκεφάλου να παίζει σκάκι μόνο με τη σκέψη
Εντυπωσιακό βίντεο από τον Έλον Μασκ, όπου φαίνεται ένας άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου να παίζει σκάκι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή μόνο με τη σκέψη!
Ο άνδρας που εμφανίζεται στο απίστευτο βίντεο του Έλον Μασκ παίζει ηλεκτρονικό σκάκι ελέγχοντας τον δρομέα ενός ποντικιού υπολογιστή μόνο με τη σκέψη.
Πρόκειται για τον 29χρονο Νόουλαντ Αρμπό, τον πρώτο άνθρωπο με εμφυτευμένο τσιπ της Neuralink στον εγκέφαλό του και στο βίντεo εμφανίζεται να επιδεικνύει περιχαρής τις νέες του δυνατότητες, αφού κατορθώνει να μετακινεί τον κέρσορα από τη μία άκρη της σκακιέρας στην άλλη.
«Βλέπετε αυτόν τον κέρσορα στην οθόνη; Αυτός είμαι εγώ… είναι μόνο η δύναμη του μυαλού μου», ακούγεται να λέει ο 29χρονος που έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω το 2016, έπειτα από ατύχημα που είχε στη διάρκεια μίας κατάδυσης.
Απαντώντας στις ερωτήσεις του μηχανικού της Neuralink σχετικά με το πώς χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εταιρείας, o Νόουλαντ Αρμπό εξηγεί ότι προηγήθηκε μία διαδικασία εκπαίδευσης, κατά την οποία χρειάστηκε να μάθει να διαφοροποιεί τη φανταστική κίνηση από την απόπειρα κίνησης:
«Στο ξεκίνημα προσπαθούσα να κουνήσω π.χ. το δεξί μου χέρι αριστερά, δεξιά, μπροστά, πίσω. Κι από εκεί, νομίζω ότι απλά έγινε διαισθητικό για εμένα να αρχίσω να φαντάζονται τον κέρσορα να κινείται».
Στο ίδιο βίντεο ο Αρμπό μιλάει για τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή του η πρωτοποριακή τεχνολογία, την οποία παρομοιάζει με τη «Δύναμη» από τον Πόλεμο των Άστρων!
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από περίπου ένα μήνα, ο Έλον Μασκ προανήγγειλε ότι το πρώτο άτομο στο οποίο εμφυτεύθηκε το τσιπ είναι πλέον σε θέση να κινεί τον δρομέα του ποντικιού πάνω στην οθόνη μόνο με τη σκέψη. «Η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής φαίνεται να έχει ανακάμψει πλήρως», είπε ο μεγιστάνας της τεχνολογίας.
Η επιτυχής χρήση της τεχνολογίας της Neuralink από παραπληγικό άνθρωπο σηματοδοτεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη και ενισχύει τις πεποιθήσεις αρκετών ειδικών ότι το συγκεκριμένο τσιπ έχει την προοπτική να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα ανθρώπων με αναπηρία.
Πηγή: newsit.gr