Πώς ο Στέφανος Κασσελάκης αποκτά σταδιακά νέους συνομιλητές στα μίντια
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μικρή αλλά διόλου αμελητέα ανάκαμψη για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που μπορεί να απέχει από το ενθουσιώδες “πατάμε γκάζι” που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης για τις εταιρείες του στις ΗΠΑ, ωστόσο αποτυπώνουν μία τάση που δεν διαλανθάνει της προσοχής του Μεγάρου Μαξίμου, έτι δε περαιτέρω της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που δεν κατορθώνει να αξιοποιήσει το μέχρι πρότινος θετικό, γι΄αυτό, μομέντουμ της εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι δημοσκόποι επισημαίνουν πως εφόσον αυτή η τάση δεν ανακοπεί από κάποιο μεγάλο λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να κρατήσει την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές έστω και με μικρή διαφορά. Αναφέρουν, ωστόσο, πως δεν πρέπει να υποτιμάται η ανεξέλεγκτη μεταβλητή της “Ελληνικής Λύσης” καθώς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου έχει μεγάλες εισροές δεξιών ψηφοφόρων ως “αντισυστημική” ψήφος και μήνυμα δυσαρέσκειας για την στροφή της Ν.Δ στο κέντρο, για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, κυρίως, όμως, λόγω του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και της ρήξης της κυβέρνησης με την Εκκλησία.
Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Mega (στην Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη) αποτελεί ουσιαστική την αφετηρία της “περιόδου Κασσελάκη” καθώς έκοψε τον ομφάλιο λώρο με την διακυβέρνηση 2015-19 του Αλέξη Τσίπρα, στηρίζοντας μάλιστα εμφατικά δύο πρόσωπα που βρέθηκαν στο στόχαστρο της πρόσφατης αυτοκριτικής του πρώην πρωθυπουργού. Τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη. Αμφότεροι, πλέον, αποτελούν στυλοβάτες του συστήματος της νέας ηγεσίας και ως φαίνεται θα τον στηρίξουν με την σειρά τους στις αλλαγές που σχεδιάζει στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές, ιδιαίτερα εάν οι μετρήσεις επιβεβαιωθούν.
Ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στην Θήβα, για την τριών εβδομάδων θητεία του, έχοντας κλείσει κάποια μέτωπα και κατοχυρώνοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει στο πρόσωπό του έναν από τους δύο βασικούς πολιτικούς αντιπάλους του- μαζί με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Όπως όλα δείχνουν η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης σε αυτούς εστιάζεται αφήνοντας σε τρίτο ρόλο τον Νίκο Ανδρουλάκη που πολιτικά τουλάχιστον -εκλογικά μένει να κριθεί- εμφανίζεται να έχει εξαντλήσει τα όρια της επιρροής του.
Όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ “τακτοποιεί” και τις σχέσεις του με ομάδες επιρροής και εκτός της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Η αρχή έγινε με την παρουσία του στο λεγόμενο “club της Κηφισιάς” πριν μερικές εβδομάδες, εσχάτως, όμως, δέχθηκε κρούσεις και από σημαίνοντες παράγοντες των μίντια και της οικονομίας. Οι πληροφορίες φέρουν κάποιους μιντιάρχες αποφασισμένους να παίξουν το χαρτί προβολής του Στέφανου Κασσελάκη ως ένα μήνυμα δυσαρέσκειάς του προς την κυβέρνηση. Στις γνωστές -σχεδόν από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- σχέσεις του με μεγάλο μιντιακό συγκρότημα (όπου έχει ήδη δώσει τρεις συνεντεύξεις), οι φήμες αναφέρουν ότι προστέθηκε ένας ακόμα εκδοτικός και τηλεοπτικός όμιλος μετά από γεύμα εργασίας σε φημισμένη ψαροταβέρνα των βορείων προαστίων πριν από λίγο καιρό. Ο όμιλος κρατά διακριτική στάση προς την κυβέρνηση, ενίοτε με αντιπολιτευτικές αιχμές, και για τους δικούς του λόγους φέρεται να έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει με “fair play” τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Εφόσον περάσει, δε, τον σκόπελο των ευρωεκλογών και ανάλογα και με τις γενικότερες πολιτικές και άλλες εξελίξεις, ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αποκτήσει ένα νέο μιντιακό στήριγμα με την επανέκδοση-όπως ακούγεται έντονα- της “Ελευθεροτυπίας”, τον τίτλο της οποίας αγόρασε πρόσφατα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Η εφημερίδα υπήρξε πάντοτε, στην μακρά εκδοτική ιστορία της, προσκείμενη στα κόμματα της κεντροαριστεράς και προς την ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και τώρα.
Όλα αυτά, φυσικά, κινούνται στην κόψη του ξυραφιού καθώς τέτοιες σχέσεις τελούν πάντοτε υπό αίρεση, ενώ πρέπει να ξεπεράσει και τον σκόπελο της εισαγγελικής έρευνας για τις εταιρείες που διατηρούσε στις ΗΠΑ. Από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως εάν χρειαστεί θα παρουσιαστούν στον εισαγγελέα τα απαραίτητα στοιχεία που θα τον απαλλάξουν.