Συνελήφθη παίκτρια reality για συμμετοχή σε κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών
Στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας βρίσκεται μία πρώην παίκτρια reality, η οποία κατηγορείται για τη συμμετοχή της σε σπείρα που διακινούσε νοθευμένα καύσιμα και ποτά. Για την υπόθεση νοθείας έχουν συλληφθεί από την αστυνομία 20 άτομα, μεταξύ των οποίων η πρώην παίκτρια reality και ο φερόμενος αρχηγός, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη 10 μέλη της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, πρόκειται για την 27χρονη με τα αρχικά Λ.Ι. ενώ ο ρόλος της στην εγκληματική οργάνωση φαίνεται πως ήταν να φροντίζει για τον εφοδιασμό διαλυτών στα πρατήρια του κυκλώματος.
Ο πατέρας της, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υποστήριξε ότι δε γνωρίζει κανέναν από τους συλληφθέντες.
«Δεν είχε σχέση με κανέναν, από εκεί πέρα μέσα, να πω ότι ήταν η φίλη του τάδε του αρχηγού, του έτσι και την έβαλε εκεί… Τι να ξέρει μια κοπέλα από καύσιμα και από λαθραία και από όλα αυτά τα πράγματα που διαβάζω και μου έχει σηκωθεί η τρίχα».
Η κόρη του, όπως είπε, έβγαζε ένα μεροκάματο χωρίς να έχει ιδέα τι γινόταν.
«Κανένα δίμηνο είναι που είχε πάει εκεί και δούλευε. Στα Πατήσια, εκεί δούλευε, ήταν το ωράριο της απογευματινό. Για να συμπληρώσει το εισόδημα της και ξαφνικά βρέθηκε μπλεγμένη, γιατί έτυχε στο ωράριο που δουλεύει και κόβει τις αποδείξεις στο ταμείο να γίνει επέμβαση της αστυνομίας… Λες και είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Τι μπορεί να κάνει σε ένα βενζινάδικο, να πάει να βάλει τα λαθραία καύσιμα μέσα στην δεξαμενή;», πρόσθεσε.
Πώς δρούσε η σπείρα
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή από τη Βουλγαρία χημικών προϊόντων, με σκοπό τη νοθεία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, χωρίς την καταβολή φόρων και δασμών.
Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων.
Για τον σκοπό αυτό, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό. Από αυτές οι δύο ασχολούνταν με τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, είτε μέσω της εισαγωγής τους από τη Βουλγαρία είτε λειτουργώντας το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής αυτών, ενώ η τρίτη στη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες, μέσω των οποίων ακολούθως διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση.
Η σπείρα χρησιμοποιούσε δύο αποθηκευτικούς χώρους στη Δυτική Αττική, στους οποίους έφταναν αρχικά οι χημικοί διαλύτες από τη Βουλγαρία και στη συνεχεία κατέληγαν στον χώρο στάθμευσης, όπου πραγματοποιούνταν η νόθευση του καυσίμου.
Παράλληλα, σε άλλο χώρο υπήρχε έδρα εταιρίας, η οποία λόγω της δραστηριότητάς της προμηθευόταν όλα τα απαραίτητα χημικά υλικά, για την παραγωγή παράνομων χημικών διαλυτών, οι οποίοι αμέσως μετά κατέληγαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης, ώστε να διοχετευτούν με βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στα πρατήρια.
Αναφορικά με την προμήθεια και διακίνηση της αιθυλικής αλκοόλης, εκμεταλλεύονταν το δίκτυο που διατηρεί ο φερόμενος ως αρχηγός για το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι ποσότητες αποθηκεύονταν στις ίδιες εγκαταστάσεις, απ’ όπου παραλαμβάνονταν από μέλος της τρίτης υποομάδας, είτε με το δικό του όχημα είτε με οχήματα από εταιρία ενοικιάσεων, ώστε να παραδοθούν στη συνέχεια σε πελάτες ποτοποιίες και επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την πρώτη υποομάδα ανέρχονται σε 111 τόνους και από τη δεύτερη σε 150 τόνους, ενώ οι δασμοί και οι λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, τόσο από τις κατασχεθείσες όσο και από τις διακινηθείσες ποσότητες χημικών διαλυτών, λαθραίων καυσίμων, αιθυλικής αλκοόλης και λοιπών αλκοολούχων ποτών ξεπερνούν τα 1.200.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.