Κόντρα Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη: “Είστε αρνητικός πρωταγωνιστής της Ιστορίας” – “Απομίμηση μεταρρύθμισης” το νομοσχέδιο 

 Κόντρα Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη: “Είστε αρνητικός πρωταγωνιστής της Ιστορίας” – “Απομίμηση μεταρρύθμισης” το νομοσχέδιο 

Ευθεία επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επί της συζήτησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή στάσης στο ζήτημα και προκειμένου να τον εγκλωβίσει δήλωσε πως η ΚΟ της ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα που αφορούν στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρηματολόγησε υπέρ της ρύθμισης και πως το 55% των ψηφοφόρων του κόμματος συμφωνούν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, με τον νόμο που θα ψηφιστεί απόψε το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση, επίσης, κατά του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος το 2004 ήταν υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, στη συνέχεια, το 2007 έκανε πίσω υπό το βάρος κάποιων φωνών και πλέον παρουσιάζεται αρνητικός τόσο σε ό,τι αφορά στην αναθεώρηση, όσο και για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Είστε ο αρνητικός πρωταγωνιστής όλης αυτής της ιστορίας. Αναγνωρίζουμε την αποδοχή της ρύθμισης από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος επιχειρηματολόγησε υπέρ της συνταγματικότητας και επισήμανε την ανάγκη να ψηφιστεί η νομοθεσία.

Αυτά λέγατε και εσείς, ότι δεν θα σταθείτε εμπόδιο στον νόμο αυτό. Ήταν προεκλογική σας δέσμευση. Οι βουλευτές σας που διαφωνούν δεν τους βλέπω εδώ γιατί επιβάλλατε κομματική πειθαρχία. Το 55% των οπαδών σας υποστηρίζουν τη μεταρρύθμιση.

Αλλάξατε γνώμη παρά το γεγονός ότι ο υπουργός και η κυβέρνηση έκανε προσπάθεια να εντάξει όλους τους προβληματισμούς σας στο νομοσχέδιο, όσα λέγατε πριν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση. Τα εχέγγυα ποιότητας, τη δυνατότητα ελέγχου, την εξασφάλιση ότι θα δημιουργηθούν πόροι για να δημιουργηθεί το πανεπιστήμιο και μετά πήγατε στο σκανδιναβικό μοντέλο, το οποίο κανείς δεν καταλαβαίνει τι είναι γιατί δεν υπάρχει σκανδιναβικό μοντέλο. Άλλα γίνονται στη Δανία, αλλά στη Σουηδία», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Όλα αυτά ξεχνώντας ότι το 85% του νομοσχεδίου αναφέρεται στην αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστήμιου. Τι θα κάνετε με το άρθρο που αφορά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο; Πώς θα εξηγήσετε αυτή τη γραμμή στους αμήχανους ψηφοφόρους σας;

Αυτός είναι ο απόλυτος πολιτικός σουρεαλισμός.

Θα σας το κάνουμε λίγο πιο δύσκολο. Για να καταδείξουμε την απόλυτη υποκρισία σας επί της Αρχής, η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα που αφορούν στον δημόσιο πανεπιστήμιο. Για να δούμε πόσα θα ψηφίσετε κ. Ανδρουλάκη. Για να κάνουμε το ταμείο στο τέλος.

Στο κόμμα σας ότι έχετε βγει από τη μηχανή του χρόνου. Αντί να πάτε μπροστά, πάτε πίσω. Το κόμμα έκανε πολλά καλά για το οικογενειακό δίκαιο, αλλά θυμάμαι ότι κάνατε τα πανεπιστήμια έρμαια των συνδικαλιστών. Έχετε τη δικιά σας ιστορία.

Για να μην αναφερθώ στον Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι ο Μπέντζαμιν Μπάτον της πολιτικής. Γι’ αυτόν ο χρόνος δουλεύει ανάποδα. Το 2004 ήταν υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16. Έκανε πίσω υπό την πίεση διαφόρων φωνών το 2007 και τώρα διαφωνεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος και με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων».

Ανδρουλάκης: Φεύγουν από την Κύπρο οι μαθητές με το δικό σας πρότυπο

«Απομίμηση μεταρρύθμισης» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει επί της αρχής.

«Σας λέμε ξεκάθαρα καταψηφίζουμε επί της αρχής. Πιστεύουμε ότι δεν έχετε κάποιο σχέδιο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Δήθεν μεταρρύθμιση την οικτρή αποτυχία της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ακούσαμε τον πρωθυπουργός να μιλά για τους μπαχάκηδες. Και γιατί δεν τους αντιμετωπίσατε με την αστυνομία που ιδρύσατε» δήλωσε;

«Πετύχαμε αλλαγές στη δημόσια παιδεία γιατί ανοίξαμε διάλογο με όλους σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση» δήλωσε αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου που είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ το 2011.

Την ίδια ώρα, δήλωσε σε αιχμηρό του σχόλιο πως «85 άρθρα από τα 89 ξηλώνουν τη δήθεν μεγάλη μεταρρύθμιση της κας Κεραμέως».

«Νομοθετείτε βάσει συμφερόντων» συμπλήρωσε.

«Ένα fund μόνο κερδοσκοπικό παράρτημα μπορεί να δημιουργήσει στην Ελλάδα», ανέφερε.

Τα παραρτήματα είχαν ήδη καταθέσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, δήλωσε: «Δεν είναι ότι η χώρα μας δεν προλαβαίνει τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, είναι τα συμφέροντα που δεν μπορούν να περιμένουν».

«Συμφωνούμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευρωπαϊκή εξαίρεση. Εξαίρεση θα είμαστε όμως και με το σχετικό νομοσχέδιο».

«Εμείς λέμε την ίδρυση μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών πανεπιστημίων με συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, με προϋπόθεση τη συναίνεση» πρόσθεσε και κατέθεσε την δική του σχετική πρόταση στη Βουλή.

«Αυτό δεν σημαίνει πως δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση» ξεκαθάρισε.

«Διαγκωνίζονται τα πρώην στελέχη μας που είναι σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης για το ποιος προασπίζεται καλύτερα το νομοσχέδιο, ενώ πριν από 20 χρόνια έλεγαν άλλα».

«Δεν είμαστε εμείς οι λάτρεις της ακινησίας, θέλουμε η χώρα να πηγαίνει μπροστά με αξιοκρατία, διαφάνεια και κανόνες» διευκρίνισε.

«Όλη η ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας στηρίχθηκε στο φόβο του μη χειρότερα» τόνισε

«Θέλουμε να ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο και να ενισχύσουμε την μεταλυκειακή εκπαίδευση» συμπλήρωσε.

«Ένας στους δύο μαθητές της Κύπρου φεύγουν από τη χώρα τους με το πρότυπο που θέλετε να υιοθετήσετε» δήλωσε σχετικά με το μοντέλο της Κύπρου.

Σχετικά Άρθρα