Αγωνία στο Μπάκιγχαμ/ “Ζει με δανεικό χρόνο” ο Βασιλιάς Κάρολος- Τι προβλέπουν οι αναλυτές στο Λονδίνο

Αγωνία στο Μπάκιγχαμ/ “Ζει με δανεικό χρόνο” ο Βασιλιάς Κάρολος- Τι προβλέπουν οι αναλυτές στο Λονδίνο

Η πραγματικότητα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον βασιλιά Κάρολο στο εγγύς μέλλον είναι «δύσκολο να αποφευχθεί», ισχυρίστηκε ένας βασιλικός εμπειρογνώμονας στη Daily Star.Μετά τη διάγνωση του αρχηγού του βρετανικού κράτους με καρκίνο τον περασμένο μήνα και την υποτιθέμενη διαρροή σχεδίων για το τι θα μπορούσε να συμβεί όταν πεθάνει, πολλοί είναι πλέον εκείνοι που αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να χάσει η χώρα έναν δεύτερο μονάρχη σε μόλις δύο χρόνια. Η «επιχείρηση Γέφυρα Mενάι» είναι η κωδική ονομασία για τις ρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν το θάνατο του μονάρχη.

Ακολουθεί την «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου» το σχέδιο που εκπονήθηκε τη δεκαετία του 1960 και τέθηκε σε ισχύ όταν πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022. Μιλώντας λίγο μετά το θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας, ο πρώην αξιωματικός βασιλικής προστασίας Σάιμον Μόργκαν είπε ότι η προετοιμασία για την «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι» θα ξεκινήσει νωρίτερα.

«Δυστυχώς, από αύριο το πρωί ο σχεδιασμός για την Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι θα ξεκινήσει σοβαρά» είπε στο Today στις 19 Σεπτεμβρίου του 2022. Και αυτό, ισχυρίζεται η Ντανιέλα Έλσερ είναι «δύσκολο να αποφευχθεί» καθώς όπως έχει πει ο βασιλιάς Κάρολος θα μπορούσε να «ζει με δανεικό χρόνο»

Γράφοντας για το news.com.au, η επί μακρόν ειδήμων στα βασιλικά είπε: «Όπως το έθεσε ένας αυλικός . . . το 2017, όλοι όσοι εργάζονται στο παλάτι είναι στην πραγματικότητα με δανεικό χρόνο», συμπεριλαμβανομένου του Βασιλιά. «Μπαίνουμε σε μία πιθανώς επικίνδυνα μακάβρια περιοχή, αλλά η πραγματικότητα είναι ένα ενοχλητικό πράγμα που είναι αδύνατο να αποφευχθεί. Τα μέλη του βασιλικού προσωπικού σίγουρα δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια τελικά». Οι προβλέψεις της αποκτούν νέο νόημα μετά την ασθένεια του Καρόλου

«Η επιχείρηση Γέφυρα Menai, η κωδική ονομασία για τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας, είναι κρυμμένη σε ένα κλειδωμένο συρτάρι κάπου. Και εδώ πρέπει να θέσουμε το ερώτημα: Όταν ο Κάρολος, ελπίζουμε σε δεκαετίες από τώρα, πάει στη δίκαιη ανταμοιβή του, τι ρόλο θα παίξει ο Χάρι; Θα συμμετάσχει ή θα εμφανιστεί ο δούκας σε αυτά τα πιο θλιβερά σχέδια;

Μεγάλο μέρος αυτής της απάντησης βρίσκεται στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Ουίλιαμ. «Η γέφυρα Menai μπορεί να παρουσιάζει τις αδιανόητα τεράστιες λεπτομέρειες του θανάτου ενός μονάρχη, αλλά τις ώρες μετά τον θάνατο του Καρόλου, θα υπάρξουν αποφάσεις που μόνο ο νέος ηγεμόνας θα μπορεί να πάρει και τα πάντα θα πρέπει να «υπογράψουν» τόσο από τον παραδοσιακό διοργανωτή των βασιλικών τελετών, δούκα του Νόρφολκ, όσο και απο τον νέο βασιλιά».

Εν ολίγοις, μόλις φύγει από τη ζωή ο βασιλιάς Κάρολος, η απόφαση για το τι θα συμβεί στον πρίγκιπα Χάρι θα εναπόκειται στον αδερφό του και στον «βασιλιά» τότε Ουίλιαμ – μια άλλη «δύσκολη» πραγματικότητα για το έθνος.

Σχετικά Άρθρα