Αυγέρη: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μη διαλευκανθεί το έγκλημα των Τεμπών
«Δεν ξεχνάμε το έγκλημα των Τεμπών. Ένα χρόνο μετά ζητούμε δικαιοσύνη και δικαίωση για τα 57 θύματα του δυστυχήματος.Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πολύ μεγάλες ευθύνες. Από τη μία, είναι το έγκλημα των Τεμπών κι από την άλλη, το έγκλημα της συγκάλυψής του. Η κυβέρνηση έκανε και κάνει οτιδήποτε μπορεί, για να μη διαλευκανθεί η υπόθεση και να μην αναδειχθούν οι ευθύνες της».
Τα ανωτέρω τόνισε σε συνέντευξή της στην εκπομπή Γεγονότα 2.0 του Attica TV χθες βράδυ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δώρα Αυγέρη, αναφερόμενη στη σημερινή τραγική επέτειο από το δυστύχημα των Τεμπών και την προγραμματισμένη γενική απεργία σε όλη τη χώρα.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από τη σημερινή γενική απεργία, η κυρία Αυγέρη υπογράμμισε την ανάγκη να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα των εργαζομένων ότι δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει πια η κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση μιλάει για αύξηση, για παράδειγμα στους δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται για 35-40 ευρώ το μήνα και κατατρώγεται από τον πληθωρισμό και την πολύ μεγάλη ακρίβεια (…). Ο 13ος και 14ος μισθός, στον οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, δεν είναι μια υπόσχεση. Είναι κοινωνική ανάγκη, απαίτηση των ίδιων των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, που τόσο πολύ λοιδορήθηκε από τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη του κ. Μητσοτάκη, που πάει να τα σαρώσει όλα με ιδιωτικοποιήσεις».
Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, η Δώρα Αυγέρη υπογράμμισε τα εξής: «Η κακή διαχείριση της ΚΑΠ από την κυβέρνηση της ΝΔ επισημάνθηκε ήδη τρία χρόνια πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν το υπουργικό συμβούλιο λάμβανε την απόφαση για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο κι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, γιατί αποστερεί ευρωπαϊκούς πόρους περίπου 1 δισ. ευρώ από τους μικρομεσαίους αγρότες, χωρίς την ίδια στιγμή να έχει φροντίσει η κυβέρνηση να προσαρμόσει αυτή τη νέα αντίληψη της Ευρώπης για την αγροτική πολιτική. Σήμερα στην ουσία η κυβέρνηση ήρθε με τρία χρόνια καθυστέρηση να αναγνωρίσει το λάθος της. Είναι, όμως, λίγο αργά για δάκρυα».