Καλαϊτζιδάκης: “Το κράτος με ειρωνεύεται – Πάσχω από μανιοκατάθλιψη”
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών», Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, που έμενε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία. Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν τον άφησαν να δει τον 15χρονο γιο του που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα. «Με ειρωνεύεται το κράτος, γιατί για να δω το παιδί μου, μου ζητά να έχω σπίτι να το βάλω. Πρέπει εγώ μέσα σε κάποια 24ωρα για να πάρω το παιδί μου να βρω σπίτι στην πόλη. Μάλλον θα πρέπει να βγάλω λαγούς από το καπέλο μου», δήλωσε στην εκπομπή Live News.
«Είμαστε σαν τους Ινδιάνους, που όταν τους ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι τους εκπολίτισαν και τους εξαφάνισαν. Με μία επαφή που είχαμε με την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ξυλόκαστρου υπήρχε ένα κοντέινερ διαμορφωμένο σε σπίτι. Είχε μεσολαβήσει ο παπάς της ενορίας να μας το παραχωρήσουν για να έχουμε έναν ανθρώπινο χώρο. Είχε κλείσει η συμφωνία, ήταν ένα κανονικό σπίτι, όμως δυστυχώς έγιναν οι δημοτικές εκλογές και άλλαξε η δημοτική αρχή. Με κάλεσε ο παπάς και μου είπε πως βρήκαν έναν άστεγο και του το έδωσαν».
Όπως ισχυρίστηκε, επί τρία χρόνια κυνηγούσαν δίπλα στο σπίτι της οικογένειας και τόνισε πως δεν ήταν εκείνος που προκάλεσε όσα ακολούθησαν.
Επίσης, ο 45χρονος πατέρας των παλαιοχριστιανών αναφέρθηκε στη μανιοκατάθλιψη από την οποία πάσχει. Όπως είπε ο ίδιος, στο δικαστήριο προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πάσχει από μανιοκατάθλιψη, συγκεκριμένα συνταγογραφήσεις από δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία.
«Ο διπολισμός είναι μία μη αναστρέψιμη ασθένεια. Είχα και τη μητέρα μου που είχε για χρόνια κάποια ψυχική πάθηση. Πατέρας δεν υπήρχε, την πήγαινα εγώ στο νοσοκομείο. Ίσως να είναι κληρονομικό θέμα, αλλά θεωρείται μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μπορείς να φτάσεις σε ένα επίπεδο να μην χρειάζεσαι τα φάρμακά σου. Είναι η παλιά μανιοκατάθλιψη».
Ο ίδιος θεωρεί αδύνατον να μείνει στην πόλη και ιδιαίτερα στην Αθήνα, καθώς όπως δήλωσε «είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει η ησυχία».
Στη συνέχεια υποστήριξε πως δεν στέλνει τα παιδιά του να φοιτήσουν σε σχολείο, καθώς έρχονται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά του πιστεύω.
«Το σχολείο τότε ήταν διαφορετικά. Αν σταθώ έξω από σχολείο και κάνω στους μαθητές δύο ερωτήσεις, προφανώς οι απαντήσεις θα είναι απογοητευτικές. Με τα χρόνια μπήκαν κάποια περαιτέρω μαθήματα, τα οποία διαφωνούν με τα ιδιαίτερα πιστεύω μου, ιδίως τα θρησκευτικά, όπως η σεξουαλική αγωγή».
«Το σχολείο υποτίθεται είναι δωρεάν, στην πραγματικότητα δεν είναι. Όταν διαφωνείς με ένα σύστημα, είναι οξύμωρο να στέλνεις να μορφωθούν τα παιδιά σου στο σύστημα αυτό».
«Δουλεύω από πολύ μικρός. Έχω δουλέψει σε πολλά επαγγέλματα, όπως οικοδομή. Στο Δημόσιο μπήκα με τον ΑΣΕΠ του 2007. Μέχρι τότε δούλευα ντελίβερι, κούριερ, δεν περίμενα να με ζήσει το σύστημα ή το κράτος. Εργαζόμουν. Το Δημόσιο έχει κάποια μοριοδότηση για να γίνεις εργαζόμενός του. Νοητά είναι μία ασπίδα βοήθειας για όσους έχουν κάποιο πρόβλημα» κατέληξε.