Δένδιας: Θα αποφασίσω αφού δω το ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια – Θα στείλουμε φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε ο Νίκος Δένδιας σχετικά με το εάν θα ψηφίσει ή όχι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μιλώντας στο Action24 ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας πως θα πρέπει να δει πρώτα το νομοσχέδιο, πριν αποφασίσει τι θα κάνει.
«Πρέπει να το δω, για την ώρα δεν υπάρχει νομοσχέδιο, υπάρχει περιγραφή του νομοσχεδίου» είπε ο Νίκος Δένδιας, θυμίζοντας πως είχε ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης όταν είχε έρθει στην Βουλή.
Είπε πως το να τοποθετηθεί για ένα νομοσχέδιο που δεν έχει διαβάσει δεν είναι σοβαρό.
Επίσης, εμφανίστηκε βέβαιος για την απόκτηση των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ, προσέθεσε, ωστόσο, ότι δεν φθάνουν τα F-35, προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρξει συνολική αλλαγή τοπίου και αντίληψης.
Περιγράφοντας το νέο αμυντικό δόγμα 2030, ο υπουργός ανέφερε πως οι ευρύτερες συγκρούσεις δείχνουν πως ο πόλεμος διεξάγεται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι το παρελθόν, και ως εκ τούτου πρέπει και οι ελληνικές δυνάμεις να εκσυγχρονιστούν.
Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, επισήμανε πως έχουμε αλλαγή ύφους και όχι θέσεων, υπογραμμίζοντας πως δεν την εμπιστευόμαστε.
Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα. Επίσης, αποκάλυψε ότι στο Μπαχρέιν βρίσκεται ήδη Έλληνας αξιωματικός που ρυθμίζει τις λεπτομέρειες της ανάπτυξης της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης «Prosperity Guardian» για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Απέφυγε να αποκαλύψει, ωστόσο, για ποια φρεγάτα πρόκειται, ούτε το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει εκεί.
Όπως τόνισε, η ελληνική φρεγάτα θα αναπτυχθεί στην περιοχή «για να προστατεύσει και τα ελληνικά συμφέροντα, όταν είμαστε απολύτως έτοιμοι επιχειρησιακά» και ο ρόλος της θα εξαρτηθεί από τη συνολική δύναμη και την κατανομή ρόλων.
Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι «δεν είναι μία φρεγάτα που μετέχει σε μια ξένη αποστολή. Είναι μία φρεγάτα που μετέχει στην προστασία των ζωτικών συμφερόντων της πατρίδας μας».
Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξέφρασε την ελπίδα για μια ταχεία αποκλιμάκωση, για μια ανακωχή, και υπενθύμισε «την υποχρέωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως των δικαιωμάτων των αμάχων. Όμως, ουδείς δικαιούται να ξεχάσει τη βάρβαρη επίθεση την οποία υπέστη το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου».