Έρευνα/Dating apps: Η “Gen Z” αλλάζει τους κανόνες-Δύο νέοι μιλούν στο libre για Tinder, Grindr
Κάνοντας ένα γρήγορο Google Search για τα dating apps εμφανίζονται μπροστά σου ‘’ 5 dating apps που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον έρωτα’’, ‘’Tα top 5 dating apps για να δοκιμάσεις την τύχη σου’’, ‘’Τα καλύτερα dating apps κάνουν total match στον έρωτα!’’ και όλοι οι τίτλοι των άρθρων κινούνται σε αυτό το πλαίσιο. Το 2024 η γενιά Z (Gen Z) βρίσκει τον έρωτα μέσα από μία οθόνη; Ταιριάζεις, τελικά, με κάποιον με ένα κλικ; Η dating coacher Ειρήνη Γεωργή εξηγεί πώς έχει αλλάξει ο τρόπος του φλερτ ενώ ένας gay από το Grindr και μία sic straight από το tinder μοιράζονται την εμπειρία τους.
Έχουν περάσει σχεδόν 12 χρόνια απ’ όταν λανσαρίστηκε η εφαρμογή Tinder. Ποιος θα το περίμενε τότε ότι αυτή θα ήταν η αρχή μιας νέας εποχής στον τρόπο γνωριμιών ! Οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν γίνει έκτοτε ένας πολύ δημοφιλής τρόπος φλερτ, κερδίζοντας δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.
- Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών παγκοσμίως είναι οι: Tinder, Bumble, Hinge, Grindr, Badoο, OkCupid. Σύμφωνα με τη Statista, το 2022 υπήρχαν πάνω από 366 εκατομμύρια χρήστες στις εφαρμογές γνωριμιών. Υπολογίζεται ότι σε πέντε χρόνια από τώρα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 440 εκατομμύρια.
Οι αναλυτές της Picodi.com έλεγξαν τα στατιστικά στοιχεία των αναζητήσεων που σχετίζονται με την αναζήτηση του έρωτα στο διαδίκτυο και δημιούργησαν μια κατάταξη με τις πιο online περιοχές στην Ελλάδα.
Η Ειρήνη Γεωργή, στο σύντομο βιογραφικό της αναγράφει «Συγγραφέας, Σύμβουλος Dating, φεμινίστρια. Dating coach με σύγχρονη προσέγγιση, στρατηγικές προσωπικής εξέλιξης & ηθικές μεθόδους επιτυχίας».
- Το βιβλίο της με τίτλο «Αυτός που θέλουν οι γυναίκες» φροντίστε να μη λείπει από τη βιβλιοθήκη σας! Η Ειρήνη δεν αποκλείει τους άντρες από τη συζήτηση. Δεν κινείται στο πλαίσιο «αρκετά μιλάτε τόσα χρόνια, τώρα θα μιλήσουμε εμείς οι γυναίκες». Θέλει τους άντρες πλάι μας, συνοδοιπόρους, φεμινιστές, με σεβασμό κι ειλικρίνεια απέναντι στις γυναίκες. Θέλει άντρες χωρίς τοξική αρρενωπότητα και μέσα από τη δουλειά της τους επαναφέρει στην πραγματικότητα, όχι αυτή που η κοινωνία τους έχει πλάσει τόσα χρόνια.
Μιλήσαμε μαζί της για τα dating apps και το φλερτ στο 2024 και οι απαντήσεις της έχουν πραγματικό ενδιαφέρον.
-Χρησιμοποιούν το 2024 οι νέοι dating αpps ή χάνουν σταδιακά τη δημοφιλία τους; Αν ισχύει το δεύτερο, γιατί;
To 2023 το Tinder έκλεισε μια δεκαετία λειτουργίας. Μιλάμε για κάτι πρωτόγνωρο και θεωρώ ότι είμαστε πολύ στην αρχή. Πέρυσι που έκανε το μπαμ το Open AI, έλεγα ποιος ξέρει τι θα γίνει τώρα με την τεχνητή νοημοσύνη στο πεδίο του dating, και ήδη έχω διαβάσει για μια εφαρμογή τύπου dating app assistant, που σε βοηθάει να γράψεις μηνύματα στα matches σου. Κι αυτό είναι μια απλοϊκή πρώτη σκέψη, δεν έχουμε ιδέα πόσο μπορούν να εξελιχθούν οι αλγόριθμοι και να αλλάξουν τελείως τα δεδομένα.
Αλλά φεύγοντας από τις συζητήσεις επιστημονικής φαντασίας και Black Mirror (με το αγαπημένο μου επεισόδιο να είναι το Hang the DJ, που τυχαίνει να είναι για dating apps), κάτι που λέγεται παντού αυτή τη στιγμή, είναι το εξής: Όλοι μισούν τα dating apps και όλοι είναι στα dating apps. Δεν θα βρεις και πολύ κόσμο να σου πει ότι λατρεύει τις εφαρμογές, εκτός από τη μία κατηγορία που ζει ζωάρα κι εκεί και παντού και γενικότερα: τους ελκυστικούς και πετυχημένους άντρες. Οι υπόλοιποι μισούμε τα dating apps αλλά πλέον τα θεωρούμε αναγκαίο κακό.
-Ποιο είναι, αν μπορούμε κάπως να το πούμε, το ‘’επικρατέστερο’’ προφίλ ανθρώπου στις εφαρμογές γνωριμιών; (ηλικία, φύλο, σεξουαλική κατάσταση)
Τα στατιστικά μπορεί να διαφέρουν στην Ελλάδα απ’ ό,τι σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά κάποια πράγματα σίγουρα ισχύουν. Για παράδειγμα, είναι δεδομένο ότι στο Tinder, που έχει μακράν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, υπάρχουν τουλάχιστον διπλάσιοι άντρες από ό,τι γυναίκες.
Συγκεκριμένα, το Tinder απευθύνεται σε νεαρότερες ηλικίες, δηλαδή 18-29 και οι στόχοι των χρηστών είναι συχνότερα οι περιστασιακές σχέσεις, αλλά στην Ελλάδα σχεδόν όλοι όσοι είναι σε εφαρμογές, είναι στο Tinder (και στο Badoo). Στις ΗΠΑ οι ηλικίες που «ψάχνουν κάτι πιο σοβαρό», δηλαδή 35-44, επιλέγουν το Bumble και το Hinge και οι 45-65 το match.com, eharmony, Plenty of Fish και άλλα που δεν έχουμε στην Ελλάδα.
Για την Ελλάδα θεωρώ ότι το προφίλ του μέσου χρήστη είναι άντρας 23-33, με lgbtq άτομα να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από όλους να βρίσκονται στις εφαρμογές, λόγω του συνδρόμου small town boy, δηλαδή της αναζήτησης κοινότητας που μπορεί να μην είναι διαθέσιμη στο περιβάλλον τους.
–Εμπειρικά: τι ψάχνει περισσότερο ο κόσμος στις εφαρμογές;
Δεν ψάχνουν όλοι τα ίδια πράγματα, κι εκεί ξεκινάει το χάος. Για να το κάνω λίγο πολιτικό, ο κόσμος ψάχνει μια διέξοδο από τη μοναξιά και σε μια κοινωνία που είναι φτιαγμένη για να μας απομονώνει, στον βωμό του ατομικισμού. Αλλά αυτό δεν ακούγεται ιδιαίτερα σέξι.
Οπότε μπορώ να πω ότι ο κόσμος ψάχνει τα εξής:
- Απόσπαση προσοχής από τη βαρετή καθημερινότητα και να περάσει τον χρόνο του κάνοντας κάτι συναρπαστικό, γιατί το swiping είναι εθιστικό
- Επιβεβαίωση ότι άλλοι τον βρίσκουν ελκυστικό
- Κάποιον να μιλήσει και να κάνει μια σύνδεση, για μια ώρα ή για καιρό
- Κάποιον να βγει ένα ραντεβού και να περάσει όμορφα
- Κάποιον να κάνει σεξ
- Κάποιον να κάνει σεξ περισσότερες από μία φορές ή σε σταθερή βάση
- Συμβατική σχέση, μονογαμική ή μη
- Ρομαντικό happy ending χέρι-χέρι στο ηλιοβασίλεμα.
-Φλερτάρει έξω ο κόσμος; Δεν ξέρει να φλερτάρει; Έχει αλλάξει ο τρόπος που προσεγγίζεις τον άλλον; Υπάρχει φόβος; Απογοήτευση; Μια οθόνη κάνει πιο εύκολο, πιο ελκυστικό το φλερτ; Πόση ειλικρίνεια μπορεί να κρύβεται εκεί;
Ο κόσμος φλερτάρει λιγότερο έξω, κι αυτό έχει συμβεί από την εποχή των social media, δηλαδή πριν τα dating apps. Έχει ξεσυνηθίσει ο κόσμος την απόρριψη στην πραγματική ζωή, και το ρίσκο φαντάζει πολύ μεγάλο, οπότε λένε άσε, γιατί με τα social media και τις εφαρμογές, υπάρχει εναλλακτική.
- Ο φόβος της απόρριψης και το πόσο επηρεάζει την αυτοεκτίμηση και την αυτο-εικόνα των αντρών, γιατί για να είμαστε ρεαλιστές, οι άντρες είναι που σηκώνουν ακόμα αυτό το βάρος, είναι μεγάλη συζήτηση γενικά.
Αλλά μιλώντας για το ότι τώρα υπάρχει εναλλακτική, κάποτε έβλεπες έξω «επαγγελματίες πέφτουλες» κι ακόμα πιο παλιά, το γνωστό Greek Καμάκι, που την έπεφταν σε πάνω από 50 γυναίκες κάθε βράδυ, ακόμα και μέσα στο ίδιο μπαρ. Και δεν τους άγγιζε καθόλου η απόρριψη, γιατί δεν επένδυαν καθόλου συναισθηματικά. Στατιστικά, πολύ πιθανό να είχαν και κάποια επιτυχία, γιατί ήταν το αντίστοιχο του «με τσέχασες». Αν προσεγγίσεις εκατό ή χίλιες γυναίκες, κάποια θα είναι σε ευάλωτη κατάσταση ή μόλις θα χώρισε και θα τη βρεις σε αδύναμη στιγμή. (Είναι κι αυτό μια στρατηγική).
- Κάτι άλλο που δεν βοηθάει, είναι τα trends στον τρόπο διασκέδασης (για να μην πω οι πανδημίες). Κάποτε είχαμε ντισκοτέκ, μετά είχαμε κλαμπ ή έστω κλαμπάκια, και τώρα τα cocktail bar έχουν γεμίσει τις πόλεις. Δεν είναι το ίδιο. Άλλο να πας να προσεγγίσεις κάποιον σε μέρος όπου όλοι χορεύουν και γίνεται χαμός, και πας κι εσύ χορεύοντας και χαμογελώντας, κι άλλο να πας να κάνεις τοκ-τοκ στον ώμο όταν η άλλη στέκεται με την παρέα της σε στενό κλοιό, πίνοντας ποτό.
Θέλουμε βέβαια τον τύπο που την πέφτει σε 50 γυναίκες κάθε βραδιά; Όχι φυσικά. Γιατί όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να μας διαλέξουν για τους λόγους που μας αρέσει εμάς ο εαυτός μας, όλοι θέλουμε να μας δουν και να αντιληφθούν αμέσως πόσο μαγικά και μοναδικά πλάσματα είμαστε, και να επικεντρωθούν σε εμάς και σε κανέναν άλλον. Αλλά δυστυχώς, αυτό είναι δύσκολο να συμβεί μέσα σε ένα μπαρ, όπου όλη η ιστορία είναι εμφάνιση και χημεία. Που προφανώς είναι σημαντικά, απλώς λιγουλάκι επιφανειακά.
Θα τολμήσω να πω ότι αν χρησιμοποιείς τα dating apps σωστά, είναι πιο πιθανό το προφίλ σου να αντιπροσωπεύει το τι είσαι πραγματικά, να μπορεί να διώξει τους ακατάλληλους μακριά (που μπορείς να ξεσκαρτάρεις στο τσατ και μετά), και να δώσεις τη δυνατότητα στον άλλον να «δει» αυτό που είσαι και κάτω από την εμφάνιση. Αλλά θα πρέπει να είστε και οι δύο ιδανικοί, ώριμοι χρήστες των εφαρμογών, με ολοκληρωμένα προφίλ και απαντημένα όλα τα πεδία, που δεν κάνουν swipe αριστερά ή δεξιά εξαιτίας της πρώτης φωτογραφίας.
-Οι άνθρωποι που έρχονται σε εσένα, τι σου λένε πώς τους δυσκολεύει στο φλερτ; Τι θέλουν να μάθουν;
Κάθε άτομο έχει πολύ διαφορετικές ανάγκες, παρόλο που βλέπω να υπάρχουν κάποια μοτίβα στο κάθε φύλο. (Να σημειώσω εδώ ότι αναφέρομαι σε στρέιτ άτομα, αναλαμβάνω στρέιτ κόσμο για να ξέρω ακριβώς τι γίνεται).
Το ζήτημα των αντρών συνήθως είναι ότι δεν έχουν αρκετές επιτυχίες γενικά, ενώ των γυναικών ότι δεν έχουν επιτυχία με τον έναν που θέλουν, ή έχουν επιτυχία με τους λάθος ανθρώπους και θέλουν να το αλλάξουν, ή έχουν ανάγκη να ξεκαθαρίσουν πράγματα στο μυαλό τους από γεγονότα του παρελθόντος ή να εκπαιδευτούν για κάποια συγκεκριμένα ζητήματα (π.χ. ασφάλεια σε dating apps, συναίνεση, love bombing, attachment styles, κ.λπ).
- Τα ζητήματα των γυναικών είναι πιο πολύπλοκα, και παράλληλα οι γυναίκες που έρχονται σε μένα είναι πιο πιθανό να είναι ήδη πολύ «δουλεμένες» με ψυχοθεραπεία και με προσωπική δουλειά, αλλά πολλές φορές ακόμα περιορίζονται από την πίεση τηςπατριαρχικής κοινωνίας.
Οι άντρες χρειάζονται να καταλάβουν κάποια πράγματα για το τι έκαναν μέχρι τώρα που δεν λειτουργούσε και γιατί, τι θέλουν από αυτούς οι γυναίκες, και να αναπτύξουν δεξιότητες για να μπορούν να το προσφέρουν. Να δείχνουν ενδιαφέρον τόσο-όσο, να δείχνουν συνέπεια, να εμπνέουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να μαγεύουν με χιούμορ και σύνδεση, να κερδίζουν με εγγύτητα και διασκέδαση.
Η αλήθεια είναι ότι με άντρες γελάμε περισσότερο, γιατί κοιτάμε παλιά μηνύματα (εγώ τραβάω τα μαλλιά μου), φτιάχνουμε προφίλ στα dating apps και γράφουμε νέα μηνύματα και μετά ξεχνάνε σε ποια πήγαινε και το στέλνουν σε άλλη (έχει συμβεί), ή δίνω απλές αλλά απ’ ό,τι φαίνεται όχι τόσο προφανείς συμβουλές, όπως πάρκαρε όταν την αφήνεις σπίτι, μην σταματήσεις στη μέση του δρόμου για να κατέβει, πάρκαρε που σου λέω να χαρείς, βάλε χειρόφρενο. Δώσε μια ρημαδοευκαιρία. Μην γίνεις καληνυχτάκιας, έλεος πια.
-Η γενιά Ζ γυρίζει την πλάτη στις ψηφιακές γνωριμίες;
Η έρευνα “Future of Dating Report 2023” του Tinder, της δημοφιλέστερης εφαρμογής γνωριμιών στον κόσμο, κατέληξε ότι οι σημερινοί νέοι 18-25 ετών είναι αποφασισμένοι να δώσουν ένα νέο νόημα στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι γνωριμίες και το φλερτ.
- Σύμφωνα με το Future of Dating Report 2023 του Tinder, έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή όσον αφορά στις γνωριμίες που καθορίζεται από την επιθυμία της Gen Z να αλλάξει τους κανόνες που είχαν χαράξει οι προηγούμενες γενιές, αναφέρει το mashable.
Το 75% των Gen Z αισθάνεται ότι αμφισβητεί τα πρότυπα γνωριμιών και σχέσεων που ίσχυαν μέχρι τώρα, σύμφωνα με την έκθεση. Οι νέοι ηλικίας 18–25 ετών αποτελούν περισσότερο από το 50% της βάσης χρηστών του Tinder, σύμφωνα με την εφαρμογή γνωριμιών.
- Περισσότεροι από τους μισούς millennials που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι τα ραντεβού είναι πιο «υγιή» τώρα για τους νέους 18-25 ετών από ό,τι όταν ήταν αυτοί σε αυτήν την ηλικία. Το 73% των ανθρώπων 33-38 ετών είπε ότι τα παιχνίδια, όπως το να παίζεις δύσκολος και να αφήνεις υπονοούμενα, θεωρούνταν φυσιολογικά όταν ήταν σε αυτήν την ηλικία.
Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι οι νέοι ηλικίας 18-25 ετών έχουν 32% λιγότερες πιθανότητες να κάνουν ghosting από ό,τι άτομα ηλικίας άνω των 33 ετών. Πέρασαν οι μέρες των ωρών αναμονής ή ακόμη και των ημερών για να απαντήσουν σε ένα μήνυμα για να το παίξουν cool. Το 77%των χρηστών του Tinder ανταποκρίνεται μέσα σε 30 λεπτά και το 40% απαντά μέσα σε πέντε λεπτά.
- Η αυθεντικότητα είναι επίσης στην κορυφή της λίστας όταν πρόκειται για το τι ψάχνουν οι νεότεροι ραντεβού. Το 78% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δίνουν προτεραιότητα στον σεβασμό, με το 79% να ονομάζει την αφοσίωση ως σημαντικό προτέρημα και το 61% το ανοιχτό μυαλό.
Το 56% έδωσε προτεραιότητα στη φυσική εμφάνιση, ενώ το 80%των 18-25 ετών είπε ότι η δική τους εμφάνιση είναι το πιο σημαντικό τους μέλημα όταν βγαίνουν ραντεβού. Σχεδόν το 75% των νεαρών εργένηδων λένε ότι βρίσκουν ένα ταίρι πιο ελκυστικό εάν είναι πρόθυμο να ασχοληθεί με την ψυχική τους ευεξία.
Ένας γκέι και μία straight μοιράζονται την εμπειρία τους
H N. περιγράφει:
Μετά από χρόνια σχέσεων και έναν αρκετά επίπονο χωρισμό προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι για πρώτη φορά μπορώ να απολαύσω την ελευθερία μου και να βγαίνω με όποιον μου αρέσει και όποτε μου αρέσει. Σήμερα συνειδητοποιώ ότι προσπάθησα να απαλύνω τον πόνο με την ανεύρεση ενός νέου έρωτα, να σκεπάσω με την πιο χοντρή κουβέρτα το κενό μου. Να εφαρμόσω το «ο έρωτας με έρωτα περνάει», χωρίς να σκεφτώ ποτέ ότι ο δρόμος που διάλεξα όχι μόνο δεν θα μου έφερνε τον έρωτα, αλλά θα με έκανε να χάσω ολοκληρωτικά την πίστη μου ότι υπάρχει.
Άρχισα να βγαίνω με διαφορετικούς ανθρώπους που γνώριζα στον πραγματικό κόσμο έως ότου μία μέρα μία φίλη μου μίλησε για το bumble, εφαρμογή λιγότερο δημοφιλή σε σχέση με το tinder διότι μου άρεσε το concept να διεκδικώ εγώ πρώτη το «ταίρι μου». Ξαφνικά απλώθηκαν μπροστά μου εκατοντάδες επιλογές που με έκαναν να αναρωτιέμαι που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι στον πραγματικό κόσμο. Χωρίς να το καταλάβω η διαδικασία αυτή έγινε εθιστική. Δεκάδες matches με όμορφα αγόρια, πρωτόγνωρη εμπειρία, με τους κουβάδες η επιβεβαίωση. Βγήκα δύο ραντεβού από το bumble. Το ένα κατέληξε σε σεξ. Κανένα δεν κατέληξε σε δεύτερη επικοινωνία, κάτι το οποίο δεν με ενόχλησε στην αρχή καθόλου.
Έκανα λογαριασμό και στο tinder όπου οι επιλογές ήταν υπερδιπλάσιες χωρίς να σκεφτώ ότι τη στιγμή που πάτησα το sign up υπέγραψα την ψυχική καταδίκη μου. Οι περισσότερες προσεγγίσεις ήταν εντελώς άκομψες με αποτέλεσμα ακόμη και σεξ να ήθελα μόνο με κάποιον να αισθάνομαι πολύ άσχημα που έδειχνε τόσο οφθαλμοφανώς ότι το μόνο που βλέπει είναι μία τρύπα και όχι το είναι μου. Καμία ανάγκη για βαθύτερη επικοινωνία. Τα περισσότερα matches δεν κατέληξαν ποτέ σε συζήτηση ή κατέληξαν σε ένα follow στο instagram χωρίς περεταίρω επικοινωνία το οποίο κατέληξε unfollow.
Βγήκα 8 ραντεβού. Οι τέσσερις απαίσιοι άξεστοι. Τα 4 πήγαν καλά. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Ωστόσο αυτό είναι το χειρότερο κομμάτι της ιστορίας (με εξαίρεση μία περίπτωση). Άνδρες που με κοιτούσαν στα μάτια, εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους χωρίς μέτρο, υπόσχονταν και με εκθείαζαν συγκλονισμένοι όλη τη νύχτα μη μπορώντας δήθεν να διαχειριστούν την εξυπνάδα, το χιούμορ μου και τη σωματική χημεία, την επόμενη μέρα δεν ήταν πουθενά. Love bombing, και στη συνέχεια ghosting και αγένεια. Θαρρείς χρειαζόμουν τα παραπάνω για να κάνω σεξ. Ο πήχης έπεσε πολύ.
Κατέληξα να ενθουσιάζομαι γενικώς στη ζωή μου απλώς από τα αυτονόητα. Να έχω expectations από ανθρώπους που απλώς φέρονταν στοιχειωδώς ανθρώπινα, διότι το τραύμα είχε ήδη αρχίσει να δημιουργείται. Αυτομαστιγωνόμουν, ότι εγώ δεν είμαι αρκετή, εγώ δεν αξίζω, ότι είμαι λίγη. Ότι για να συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση εγώ κάνω κάτι λάθος. Άρχισα να αναρωτιέμαι για την εξωτερική μου εμφάνιση, να δημιουργώ στον εαυτό μου τεράστιες ανασφάλειες. Ακόμη άρχισα μη συνειδητά να επιλέγω ανθρώπους που έβλεπα από χιλιόμετρα ότι θα με παρατήσουν. Σαν να έχω βάλει με τον εαυτό μου στοίχημα ότι αυτή τη φορά θα τον κρατήσω. Χωρίς να το θέλω πραγματικά. Άρχισα να βγαίνω dates και στην αληθινή μου ζωή με την ψυχολογία της ηττημένης. Πριν βγω ραντεβού σκεφτόμουν ότι όσο καλά και να περάσουμε, θα εξαφανιστεί. Και συνέβαινε.
Εκτέθηκα πολύ απότομα, λόγω της ευκολίας των ραντεβού μέσω apps σε πολλές και συνεχόμενες τέτοιες συμπεριφορές. Από εκεί που πήγα να καλύψω τη μοναξιά μου κατέληξα να νιώθω πιο μόνη από ποτέ, με κατάλοιπα και στην πραγματική ζωή μου, με ανασφάλειες και φόβο εγκατάλειψης, γνωρίζοντας όμως ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό. Ήξερα ότι δεν έχει νόημα να αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος. Έτσι κι αλλιώς για εκείνους ήμουν εξ αρχής αναλώσιμη. Αλλά δεν μπορούσα να το διαχειριστώ και ούτε να σταματήσω να ελπίζω.
Δεν ήλπιζα να κάνω σχέση. Ποτέ δεν το σκέφτηκα άλλωστε ότι θα βρω κάτι τέτοιο μέσω tinder. Ήλπιζα απλώς να μην μου φερθούν σαν σκουπίδι. Έκλεισα τα dating apps για να αποφύγω την έκθεση σε τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες υπάρχουν φυσικά και στον πραγματικό κόσμο. Και είμαι πολύ πιο ήρεμη. Δεν το συνιστώ. Εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα με τον κυνισμό.
Ο Γ. περιγράφει:
Πρώτη φορά που κατέβασα το Grindr ήμουν δεκαέξι-δεκαεφτά χρονών ,τότε ζούσα σε ένα χωριό στο Ηράκλειο Κρήτης και το κατέβασα μόνο για να δω αν υπάρχουν και άλλοι σαν εμένα διότι ένιωθα την απόλυτη μοναξιά. Πίστευα ότι θα βρω ένα αγόρι κοντά στην ηλικία μου για να κάνω σοβαρή σχέση δεν άργησα όμως να καταλάβω ότι το Grindr δεν είναι εφαρμογή γνωριμιών αλλά εφαρμογή για σεξ, ένας άντρας είτε γκέι είτε στρέιτ σκέφτεται με το κάτω κεφάλι όποτε όλοι ψάχνουν για σεξ. Εννοείται πάντα πως μετράει μόνο η εμφάνιση για αυτό συνήθως στο πέμπτο μήνυμα μου ζητάνε γυμνές , όταν στέλνω και αρέσει στον άλλο αυτό που βλέπει τότε σίγουρα το βράδυ θα κάνω ένα μέτριο σεξ αν δεν του αρέσει χωρίς να πει τίποτα απλά μου κάνει μπλοκ, πολύ ταπεινωτικό όταν συμβαίνει αυτό αλλά πλέον είναι κάτι τόσο συχνό που έχω αρχίσει να θεωρώ φυσιολογικό. Υπάρχουν αμέτρητα προφίλ χωρίς φωτογραφίες που συνήθως κρύβουν οικογενειάρχες και πρότυπα της κοινωνίας πίσω από το όνομα χρήστη «εχέμυθος» . Η εφαρμογή επίσης γράφει και την απόσταση του άλλου όποτε σου κάνει πιο εύκολο να ξέρεις ποσά μέτρα απέχεις από την επόμενη ξεπέτα σου. Είμαι εθισμένος στο Grindr όσες φορές έχω πει «τέλος την διαγράφω για πάντα ,δεν μου κάνει καλό» μετά από μερικές μέρες την κατεβάζω ξανά διότι στο Ηράκλειο είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να κάνεις γνωριμία όπως ο υπόλοιπος κόσμος αν είσαι γκέι. Το Grindr με έχει κάνει έναν άνθρωπο με μια πολύ έντονη σεξουαλική ζωή που νιώθει ακόμα την απόλυτη μοναξιά.