Δημογλίδου: Ισως έγιναν αντίποινα για το Πανθεσσαλικό – Οπαδοί έβαλαν φωτιά στις τουαλέτες

 Δημογλίδου: Ισως έγιναν αντίποινα για το Πανθεσσαλικό – Οπαδοί έβαλαν φωτιά στις τουαλέτες

Όσα είπε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, για τα όσα συνέβησαν στο κλειστό του Ρέντη με την επίθεση στον αστυνομικό αλλά και τις έρευνες που συνεχίζονται.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στην εκπομπή «SDNA σε θέση Libero», στον Libero 107,4 και αναφέρθηκε στις έρευνες που συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πού βρίσκεται η αστυνομία μετά την σύλληψη και αν υπάρχουν έρευνες για τους ηθικούς αυτουργούς:

«Γι’ αυτό εργάζεται η αστυνομία, για να φτάσουμε σε όλους όσους εμπλέκονταν από πίσω με οργανωμένο σχέδιο κατά της αστυνομίας. Αυτό δικαιώνει την ενέργεια της αστυνομίας με την μαζική έρευνα όσων βρέθηκαν στο γήπεδο. Προσπαθούμε με μαρτυρίες αλλά και εργαστηριακά να τακτοποιήσουμε τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης κατά των αστυνομικών και όσων συμμετείχαν σε αυτό».

Για τον συντονιστή της επίθεσης και αν υπάρχουν πληροφορίες:

«Δεν έχουμε ταυτοποιήσει κάποιον ύποπτο αλλά οι έρευνες συνεχίζονται με άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα για όσους προμήθευσαν όσους βρέθηκαν εκεί για να επιτεθούν στην αστυνομία. Υπάρχουν αρκετά δεδομένα και πληροφορίες που επεργάζεται η αστυνομική ασφάλεια Αττικής».

Αν συνδέονται τα γεγονότα με αυτά στο Πανθεσσαλικό:

«Ίσως να υπάρχει αυτή η πληροφορία ότι έγιναν αντίποινα για την αστυνομία, χωρίς όμως αυτό να είναι σίγουρο».

Αν η πληροφορία που κυκλοφόρησε πως οπαδοί πήραν ρουχισμό από τον Ολυμπιακό και έφυγαν με την αποστολή ισχύει: 

«Δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, υπήρξε μία προσπάθεια για πυρκαγιά στις τουαλέτες του γηπέδου για να καταστραφούν στοιχεία και να αποσυντονιστεί η Αστυνομία. Τα υπολείμματα όμως έχουν συλλεχθεί ήδη. Σημασία έχει να εργαστούμε όλοι μαζί ως κοινωνία απέναντι στην οπαδική βία. Αναμένουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού».

Αν το γεγονός πως ο άτυχος άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά είναι αστυνομικός, έκανε εντονότερες τις έρευνες σε αντίθεση με την υπόθεση Κατσούρη που δεν παρουσιάζει πρόοδο:

«Μιλάμε για μία επίθεση σε νέο άνθρωπο, ας ξεχάσουμε ότι ήταν αστυνομικός. Θα μπορούσε να είναι ένας οπαδός, ένας φίλαθλος, οτιδήποτε. Και εκείνο το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε μαζική σύλληψη. Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση και καλό θα είναι να μην βγάζουμε πρόχειρα συμπεράσματα. Οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει».

Σχετικά Άρθρα