Συντηρεί την σύγκρουση με τη “Νέα Αριστερά” ο Κασσελάκης- Χαρακτήρισε έμμεσα τους Χαρίτση, Τσακαλώτο “αυλικούς των τραπεζών”- Αντιδράσεις από Θεοχαρόπουλο, Ραγκούση

 Συντηρεί την σύγκρουση με τη “Νέα Αριστερά” ο Κασσελάκης- Χαρακτήρισε έμμεσα τους Χαρίτση, Τσακαλώτο “αυλικούς των τραπεζών”- Αντιδράσεις από Θεοχαρόπουλο, Ραγκούση

Ενώ υποτίθεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εστιάζει την προσοχή του στην αντιπολιτευική τακτική και κατά της κυβέρνησης, ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε σήμερα, από την Κ.Ε του κόμματος, σε επιθέσεις κατά της “Νέας Αριστεράς” συντηρώντας την “βεντέτα”. Και μάλιστα με σκληρές κατηγορίες κατά της Νέας Αριστεράς (Χαρίτσης, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου) άνοιξε την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ένα χοντρό υπονοούμενο για τους 11 αποχωρήσαντες από το κόμμα, που συνέπηξαν την νέα ΚΟ της «Νέας Αριστεράς». Απαντώντας στις αιτιάσεις τους περί μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Επειδή ακούγονται πολλά τώρα τελευταία για “μετάλλαξη” του ΣΥΡΙΖΑ, έχω να πω ότι η μόνη μετάλλαξη είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες και ποτέ δεν πρόκειται επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγξουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η αιχμή, ωστόσο, στρέφεται ξανά και προς τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς εμφανίζεται να υπονοεί πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα είχαν πρόσβαση στον ΣΥΡΙΖΑ επί της δικής του ηγεσίας, ενώ η έμμεση κατηγορία κατά του Αλέξη Χαρίτση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή καθώς το κορυφαίο στέλεχος, μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου, ήταν δίπλα στον πρώην πρόεδρο στην μεγάλη προεκλογική παρουσίαση του προγράμματος.

Ουσιαστικά επρόκειτο για είναι καρφί κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αλέξη Χαρίτση οι οποίοι όμως παράλληλα, απάρτιζαν το οικονομικό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα. Με τον τρόπο αυτό, ο Στ. Κασσελάκης δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά για το «παρών» που δήλωσε η ΚΟ των 11 στις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα τρία άρθρα του νομοσχεδίου για τους servicers.

Θεοχαρόπουλος: Δεν υπάρχουν αυλικοί

Στην αναφορά Κασσελάκη για «αυλικούς των τραπεζών» απάντησε στην ομιλία του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Παίρνοντας τον λόγο στην κεντρική Επιτροπή είπε προςτον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν υπάρχουν αυλικοί των servicers και των τραπεζών.

Ραγκούσης: «Λυπάμαι, δεν συμμερίζομαι τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις Κασσελάκη, να αλλάξουμε πορεία πριν να είναι αργά”

Από την πλευρά του ο Γ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «μια Νέα, Σύγχρονη και κυρίως Μεγάλη Κεντροαριστερά, υπό την έννοια μιας μεγάλης συμμαχίας Σύγχρονης Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, για την επόμενη Ελλάδα, όχι για την απερχόμενη Ελλάδα», προειδοποιώντας πως «αυτή η νέα κεντροαριστερά ή θα βρει χώρο να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ή εκτός αυτού». Επιπλέον διαφώνησε με τον Στ. Κασσελάκη για τις ευρωεκλογές: «Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να συμφωνήσω με υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις πως η πορεία μας είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται αναστοχασμό κι επαναπροσδιορισμό. Η ήττα στις εθνικές εκλογές δεν ήταν μία στρατηγική ήττα, διότι διατηρήσαμε την ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στρατηγική ήττα θα είναι όμως μία ήττα στις ευρωεκλογές εάν θα χάσουμε τη 2η θέση στην κοινωνία με πολύ χαμηλά ποσοστά. Θα είναι μία ήττα που θα περιορίσει δραματικά τις προοπτικές αναβίωσης του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όταν το καράβι πλέει πρόσω ολοταχώς προς το «παγόβουνο» των ευρωεκλογών, σημασία δεν έχει σε ποια θέση κάθεσαι ή ποιο ρόλο έχεις. Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το «παγόβουνο». Μετά θα είναι αργά».

Ο βουλευτής Νίκος Παππάς αναφερόμενος στη νέα ΚΟ της Νέας Αριστεράς σημείωσε πως «έφτιαξαν ένα σχήμα απολύτως ανταγωνιστικό και με πολύ επιθετική πολιτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά Άρθρα