Βασιλειάδης: Κουρελόχαρτο το αίσθημα ασφάλειας που είχε ως πρόταγμα ο Μητσοτάκης

Βασιλειάδης: Κουρελόχαρτο το αίσθημα ασφάλειας που είχε ως πρόταγμα ο Μητσοτάκης

«Το αίσθημα ασφάλειας, που ήταν και το πρόταγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 2019 και όλα αυτά τα χρόνια, βλέπουμε πως είναι επί της ουσίας ένα κουρελόχαρτο», υποστήριξε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε στο ATTICA πως αυτό στο οποίο πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι πως μέσα σε ένα τρίμηνο βλέπουμε πως η οργανωμένη πολιτεία είναι ανίκανη και να προλάβει και να αντιδράσει στα φαινόμενα της βίας, που είχαν ως αποτέλεσμα χθες Πέμπτη τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού.

Ξεκινώντας από τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια το καλοκαίρι, έκανε λόγο για ένα γενικότερο έλλειμμα σοβαρού σχεδιασμού τουλάχιστον στην ΕΛ.ΑΣ.: «Στη Ν. Φιλαδέλφεια βλέπετε ότι είχαμε ξένες δυνάμεις, που ξεκίνησαν από Κροατία και έχουν διασχίσει τη μισή χώρα και πιάνουν την αστυνομία ανοργάνωτη. Σήμερα βλέπουμε ότι ενώ είμαστε σε μια τεταμένη περίοδο, το γνωρίζουμε αυτό, έχουν γίνει επεισόδια λίγες μέρες πριν στο Βόλο, ακολουθεί ένα παιχνίδι στο βόλεϊ και σας θυμίζω ότι θάνατος έχει υπάρξει πάλι σε αγώνα βόλεϊ, όχι με αγώνα ποδοσφαίρου.

Η ΕΛ.ΑΣ προφανώς δεν έχει σχεδιάσει σοβαρά τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να παρθούν, γίνεται ό,τι γίνεται, παίρνουν το παιδί στο λαιμό τους με λίγα λόγια, και ακολουθεί ακόμα ένας τραγέλαφος, αυτό που ζούμε με τις μαζικές προσαγωγές, την κατάργηση οποιουδήποτε δικαιώματος, γιατί στο βωμό οποιασδήποτε ασφάλειας και οποιουδήποτε κινδύνου, δεν μπορούν να καταπατούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και συνταγματικά και νομικά κατοχυρωμένα. Και ζούμε αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες».

Σε σχέση με τις εκατοντάδες προσαγωγές, ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για παραβίαση δικαιωμάτων γιατί η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κι αυτό το σοβαρό θέμα με όρους επικοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια, υπενθυμίζοντας πως δύο μήνες πριν ο πρωθυπουργός βγήκε και είπε για δεύτερη φορά «τελειώσαμε με τη βία», αλλά γινόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές.

Σχετικά Άρθρα