“Αν τον είχαν συλλάβει, ίσως να είχε σωθεί” – Συγκλονίζουν ο δικηγόρος και η αδερφή της 43χρονης που δολοφονήθηκε
Για τη 43χρονη που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα από τον 71χρονο σύντροφό της μίλησαν την Πέμπτη (7/12) ο δικηγόρος της οικογένειάς της και η αδερφή της. Τονίζοντας πως εάν τον είχε συλλάβει η αστυνομία, η γυναίκα θα μπορούσε να ζει, σημείωσαν πως όταν πήγε στο τμήμα να τον καταγγείλει, της είπαν να περάσει την επόμενη μέρα.
«Είναι μία υπόθεση που έχει ταράξει την κοινωνία, αλλά πιο πολύ υπάρχει το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ σε αυτή την περίπτωση έχει παίξει καταλυτικό αρνητικό ρόλο σε αυτή τη γυναικοκτονία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, στο Mega και την εκπομπή «MEGA Καλημέρα» για το περιστατικό και τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ.
«Νομικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως έμμεση συνέργεια η παράλειψη, η οποία έχει γίνει από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος Σαλαμίνας, διότι όταν πήγε η γυναίκα με σπασμένα γόνατα, έπρεπε ο αξιωματικός υπηρεσίας εκείνη τη στιγμή να αναζητήσει στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον άνθρωπο που τέλεσε το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας εναντίον της. Αντί να το πράξει αυτό, την άφησε να φύγει χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία. Θα κινηθούμε νομικά. Ο εισαγγελέας, έχοντας δει τις παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ, θα ζητήσει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) κατά των αστυνομικών και ποινικές διώξεις κατά των αστυνομικών, διότι δεν τέλεσαν τα καθήκοντά τους» συμπλήρωσε.
«Την Παρασκευή που μας πέρασε, η γυναίκα ζήτησε βοήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. Κάλεσε η μητέρα της στο τηλέφωνο τον αξιωματικό υπηρεσίας και της είπε ότι δεν υπάρχει περιπολικό να μεταβεί στο σημείο, στο οποίο η γυναίκα δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση που της τσάκισε τα γόνατα ο δολοφόνος προτού τελέσει την δολοφονία. Ο κ. διοικητής, που μίλησα εγώ, παραδέχθηκε την παράλειψη του συναδέλφου του, του αξιωματικού υπηρεσίας, ότι δεν τον κάλεσε να τον ενημερώσει γι’ αυτή την ενδοοικογενειακή βία. Αν είχε συλληφθεί ο άνθρωπος αυτός στα όρια του αυτοφώρου, ίσως σήμερα η γυναίκα αυτή να είχε σωθεί», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης.
Για τον κυνισμό του δράστη και το κουμπί πανικού ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως «το panic button δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής του δράστη. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί και σε άλλο τμήμα της Αττικής. Δεν ήταν εκπαιδευμένος να ενημερώσει τον διοικητή του, για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να συλλάβουν τον δράστη. Ο δράστης, επειδή έχει τελέσει το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, δηλαδή σωματική απειλή και βία, θα έπρεπε να έχει συλληφθεί έως τις 12 το βράδυ της Παρασκευής. Αντί να γίνει αυτό, ο δράστης τη μέρα που ξυλοκόπησε την 43χρονη μεταβίβασε εργάτες, για να δουλέψουν απέναντί στο Κερατσίνι, επέστρεψε στη Σαλαμίνα, πηρέ το αυτοκίνητο της θανούσης, ξαναγύρισε στο Κερατσίνι και ήπιε καφέ με την άνεσή του και συνέχισε το πρόγραμμά του, πηγαίνοντας το βράδυ σε ταβέρνα να φάει».
«Περνούν 2 μέρες, πηγαίνει η ατυχή 43χρονη με τη μητέρα της να μαζέψει τα πράγματά της και την Τρίτη, που η 43χρονη ήταν σακατεμένη και περπατούσε με πατερίτσες, την δολοφόνησε και μετά πήγε στο Κερατσίνι να πιει καφέ. Πέρασε από λιμάνι σε λιμάνι και για να συλληφθεί από τις Αρχές» συμπλήρωσε.
«Δεν ξέρω σαν ζευγάρι αν είχαν τις διαφωνίες τους. Δεν ήταν από τα άτομα που έλεγε τα προσωπικά της»
«Δεν είχαμε εικόνα με τη μητέρα μου γι΄αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω σαν ζευγάρι αν είχαν τις διαφωνίες τους, δεν ήταν από τα άτομα που έλεγε τα προσωπικά της. Την Παρασκευή που έγινε το συμβάν (σ.σ. ο ξυλοδαρμός της 43χρονης) ειδοποιηθήκαμε από την ίδια και η μητέρα μου πήγε και το είπε στην αστυνομία. Μετά την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ πήγε μόνη της, την έβαλε σε ένα αυτοκίνητο και την πήγε στην αστυνομία απ’ έξω, για να ζητήσουν την ανάλογη βοήθεια. Της ζήτησαν να ανέβει πάνω, δεν μπορούσε, γιατί ήταν χτυπημένη, της είπαν να περάσει αύριο. Δεν μπορέσαμε να δώσουμε κατάθεση τότε και πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας για τις πρώτες βοήθειες», αποκάλυψε μιλώντας επίσης στην εκπομπή του Mega «MEGA Καλημέρα» η αδερφή της 43χρονης που δολοφονήθηκε.
«Η αδερφή μου μας είπε για τις απειλές που δέχθηκε, στο τέλος τα μάθαμε όλα, και αρνείτο να φύγει από το σπίτι. Δεν ξέρω αν είχε καταλάβει πόσο επικίνδυνος μπορούσε να γίνει αυτός ο άνθρωπος. Δεν είχα εικόνα ότι την είχε χτυπήσει. Αν τον είχε καταγγείλει, δε θα είχαμε φτάσει έως εκεί, δεν ξέρω. Δεν οφειλόταν σε ζήλια» συμπλήρωσε κλείνοντας.