Βίντεο με ομήρους δημοσίευσε η Χαμάς – Κατηγορούν τον Νετανιάχου – IDF: Ψυχολογικός τρόμος
Την οργή του ισραηλινού στρατού προκάλεσε το προπαγανδιστικό βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ Αλ Κουντς με δυο αμάχους ομήρους, μια ηλικιωμένη και ένα παιδί, που ζητούν να σταματήσουν οι εχθροπραξίες για να γίνει ανταλλαγή ομήρων και επιτίθενται στον Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός Στρατός υποσχέθηκε να διευρύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη της Γάζας χαρακτηρίζοντας το βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ «ψυχολογικό τρόμο» και «ψυχολογική τρομοκρατία».
Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι διεμήνυσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να εμβαθύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στην πόλη της Γάζας.
«Θα φτάσουμε σε όλο και περισσότερα προπύργια της Χαμάς», δεσμεύτηκε ο Χάγκαρι.
Στο βίντεο εμφανίζονται μία γυναίκα 77 ετών και ένα αγόρι 13χρονο ετών.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τη Χάνα Κατζίρ και τον Γιαγκίλ Γιαακόβ, που απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου.
Και οι δυο τους κατηγορούν τον πρωθυπουργό Bενιαμίν Νετανιάχου ότι προκάλεσε τη συνεχιζόμενη κατάσταση.
Gaza Terror group, The Palestinian Islamic Jihad Al-Quds brigade has published propaganda videos of two Israeli hostages: An elderly woman and a young boy.
The terrorists lectured the pair against their will to accuse Prime Minister Benjamin Netanyahu of causing the ongoing… pic.twitter.com/CIEY13msyc
— Edward (@DonKlericuzio) November 9, 2023
Είναι η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που η Ισλαμική Τζιχάντ δημοσιεύει πλάνα από ομήρους που κρατάει, αναφέρουν οι Times of Israel. Όπως προσθέτει ο ιστότοπος το περιεχόμενο αυτού και άλλων παρόμοιων βίντεο είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει υπαγορευτεί από τους απαγωγείς των ομήρων και θεωρείται προσπάθεια ψυχολογικού πολέμου.
Σύμφωνα με το Reuters, η ένοπλη πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ ανέφερε ότι σύντομα θα απελευθερώσει μια γυναίκα και ένα αγόρι (πιθανώς τα άτομα που φαίνονται στο βίντεο) για «ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους», αλλά μόλις τηρηθούν «τα κατάλληλα μέτρα».
Ως σήμερα έχουν απελευθερωθεί τέσσερις γυναίκες, όλες για ανθρωπιστικές λόγους.