Σήραγγες και υποδομές της Χαμάς σφυροκοπά το Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Γάζα

 Σήραγγες και υποδομές της Χαμάς σφυροκοπά το Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η κλιμακούμενη αεροπορική του επίθεση στη Γάζα αργά το βράδυ της Παρασκευής επικεντρώθηκε στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων και υπόγειων εγκαταστάσεων της Χαμάς, τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμεύουν ως αρχηγείο της οργάνωσης, καταφύγιο και χώρος κράτησης τουλάχιστον μερικών από τους περισσότερους από 200 ομήρους που πιστεύεται ότι βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς.

Μια ισραηλινή όμηρος που απελευθερώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα περιέγραψε το υπόγειο δίκτυο ως έναν «ιστό αράχνης» από περάσματα όπου κρατούνταν και λάμβανε ιατρική περίθαλψη η ίδια και άλλοι.

«Η πολεμική αεροπορία επιτίθεται ευρέως σε υπόγειες σήραγγες και τρομοκρατικές υποδομές με πολύ σημαντικό τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Παρασκευή. «Σε συνέχεια της επιθετικής δραστηριότητας που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, τα χερσαία στρατεύματα επεκτείνουν απόψε την επίγεια δραστηριότητά τους».

Νωρίτερα την Παρασκευή, οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα μια ανάλυση ενός υποτιθέμενου υπόγειου «τρομοκρατικού κέντρου διοίκησης» της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Shifa στην πόλη της Γάζας, τη μεγαλύτερη υγειονομική εγκατάσταση του θύλακα.

Ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να επιτίθεται στην πόλη της Γάζας και γύρω από αυτήν». Επανέλαβε την προειδοποίηση του Ισραήλ προς τους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή.

«Νότια του Wadi Gaza, υπάρχουν ασφαλέστερες συνθήκες», είπε. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν λάβει υπόψη τους την προειδοποίηση, αν και οι θανατηφόρες αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται ακόμη και σε αυτές τις περιοχές.

Σχετικά Άρθρα