Σχέδιο καθημερινότητα: Τα ν/σ ανάχωμα στην ακρίβεια για αύξηση του εισοδήματος

 Σχέδιο καθημερινότητα:  Τα ν/σ ανάχωμα στην ακρίβεια για αύξηση του εισοδήματος

Στην σκιά του Μεσανατολικού πολέμου η κυβέρνηση ανοίγει το «μέτωπο» της καθημερινότητας. Απο το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν πως στις πρόφατες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες έδωσαν ξεκάθαρη εντολή στην κυβέρνηση να τρέξει γρήγορα το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και για αυτό δρομολογούν προς ψήφιση μια σειρά κρίσιμων νομοσχεδίων με επίκεντρο την καθημερινότητα του πολίτη.

Το μεγαλύτερο βάρος δίνεται στο υπουργείο Οικονομίας και στο υπουργείο Ανάπτυξης για τον έλεγχο της παρατεταμένης ακρίβειας και την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών.

«Η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P σε επενδυτική βαθμίδα, επικύρωσε πως η χώρα μας έχει μπει σε έναν δρόμο δυναμικής ανάπτυξης με προοπτική και είναι αποτέλεσμα της μεταρρυθμιστικής πολιτικής που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός στον κυριακάτικο απολογισμό του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «είναι πατριωτικό μας καθήκον να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να προχωρήσουμε μπροστά προς όφελος όλων των Ελλήνων, ιδιαίτερα δε των ασθενέστερων», κι αναφέρθηκε στην οικονομική στήριξη των πολιτών χτυπήθηκαν από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, στα νέα μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών, στις νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, στις ρυθμίσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων κ.α.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμένει ότι οι παρεμβάσεις για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών μπορούν να δημιουργήσουν «αναχώματα» στο κύμα ακρίβειας και τονίζουν πως μένουν προσηλωμένοι στην ενίσχυση των ευάλωτων πολιτών εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Επισημαίνουν δε την δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα «ξύσει τον πάτο του βαρελιού» για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων και ότι θα τα επιβάλει κυρώσεις σε πολυεθνικές εταιρείες που πωλούν ακριβότερα τα προιόντα τους στην χώρα μας.

Όσον αφορά τους υπερχρεωμένους οφειλέτες και τα κόκκινα δάνεια, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όσοι επιθυμούν και μπορούν να ρυθμίσουν τα δάνεια τους, θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους αρκετά εργαλεία ρύθμισης.

«Βελτιώνεται ο τρόπος λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού, που οδηγεί σε υψηλότερο κούρεμα της οφειλής έως και κατά 28% υπέρ των πραγματικά ευάλωτων για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων. Θεσπίζουμε αυστηρούς κανόνες διαφάνειας για τις εταιρίες διαχείρισης δανείων με υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασής τους και εισάγουμε ρυθμίσεις που ενισχύουν τον ανταγωνισμό, όπως η χορήγηση δανείων από μη τραπεζικούς φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα