Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με Νετανιάχου

 Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο Ισραήλ, όπου σε λίγη ώρα θα έχει συνάντηση στην Ιερουσαλήμ με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται την ώρα που σε διεθνές επίπεδο γίνεται προσπάθεια να αποτραπεί η χερσαία επίθεση από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και να μην εξελιχθεί ακόμα χειρότερα η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού ήταν να πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, συμμετείχαν το Σάββατο στη διεθνή διάσκεψη στην Αίγυπτο.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή τόσο με την Ευρώπη όσο και με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία, έτσι ώστε και να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και να απαλυνθεί το μαρτύριο των κατοίκων της αλλά και να αποτραπεί και αυτό είναι το πιο σημαντικό η κλιμάκωση του πολέμου και κυρίως η εμπλοκή χωρών όπως ο Λίβανος και το Ιράν κάτι που θα έχει οδυνηρές συνέπειες για όλους τόσο σε γεωπολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα