Η κυβέρνηση παράγει πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εσωστρέφεια και σενάρια διάσπασης

 Η κυβέρνηση παράγει πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εσωστρέφεια και σενάρια διάσπασης

Από το βράδυ του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι “έλαβε το μήνυμα”, μίλησε για “γείωση” και χθες στο υπουργικό συμβούλιο εμφανίστηκε να βγάζει κίτρινα κάρτα σε υπουργούς για φαινόμενα αλαζονείας. Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης έβαλε το νέο του νομοσχέδιο στο τραπέζι για συντάξεις, κόκκινα δάνεια και άλλα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ant1 απηύθυνε προειδοποίηση σε πολυεθνικές για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση στα καύσιμα.

Όσοι θέλουν να τον πιστέψουν τον πιστεύουν, πολλοί δικαιούνται να διατηρούν επιφυλάξεις ή και να διαφωνούν. Το συμπέρασμα είναι ένα: η κυβέρνηση παράγει πολιτική. Το στραπάτσο του δεύτερου γύρου ενσωματώνεται στην πολιτική καθημερινότητα και επιχειρείται αντεπίθεση με παραγωγή πολιτικής. Τι κάνει από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ; Παράγει εσωστρέφεια και συγκρούσεις μεταξύ του νέου προέδρου και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και πρωτοσέλιδα για τον γάμο στη Νέα Υόρκη.

Η “Εφημερίδα των Συντακτών” κάνει λόγο για “αγεφύρωτο χάσμα” και έχει δίκιο. Όταν, όμως, όλοι ασχολούνται με το μανιφέστο διάσπασης του Ευκλείδη Τσακαλώτου, την “λευκή απεργία” πρωτοκλασάτων και τις κόντρες του Παύλου Πολάκη, είναι προφανές πως η δημοσκοπική και πολιτική ανάκαμψη είναι (ακόμα) πολύ μακριά. Η δε πορεία προς το συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι επώδυνη και κανείς δεν μπορεί να πεί με βεβαιότητα πως θα φτάσουν όλοι μαζί μέχρι εκεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπονομεύει τον εαυτό του και ο Στέφανος Κασσελάκης υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να κάνει πράξη αυτό για το οποίο τον εξέλεξε η πλειοψηφία της βάσης: να δώσει ελπίδα για σκληρή αντιπολίτευση και εκλογική νίκη. Αυτό, όμως, πρέπει να τελειώσει κι ας τελειώσει με θόρυβο. Οι διασπάσεις δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, είχε πει η ¨Ολγα Γεροβασίλη και φαίνεται πως εν μέρει θα επιβεβαιωθεί. Ο,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα…

Σχετικά Άρθρα